Υπερεπίτροπο «ευρώ» θέλει ο Σόιμπλε

Τη θέσπιση ενός «νομισματικού επιτρόπου» για την ευρωζώνη με εξουσίες που θα φτάνουν μέχρι την απόρριψη των εθνικών προϋπολογισμών πρότεινε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο κ. Σόιμπλε τάχθηκε υπέρ της μεταρρύθμισης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να διασφαλισθεί ότι μόνο βουλευτές από χώρες τις οποίες αφορά μία συγκεκριμένη υπόθεση θα μπορούν να ψηφίζουν επ΄ αυτής.

Παράλληλα,

ο κ. Σόιμπλε διευκρίνισε ότι συζήτησε με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ τις προτάσεις αυτές και «τη βρήκε λίγο επιφυλακτική».

Μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από την Ασία, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι σημείωσε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση θα πρέπει να αρχίσει η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να αρχίσει να συζητεί τις προτάσεις του για αλλαγές στις συνθήκες κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής την Πέμπτη.

«Τώρα πρέπει να κάνουμε μεγαλύτερα βήματα προς την κατεύθυνση μίας δημοσιονομικής ένωσης … πρέπει να εκμεταλλευθούμε αυτήν την ευκαιρία (της κρίσης της ευρωζώνης)», δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Keywords
Τυχαία Θέματα