Super League: Ο ΠΑΟΚ πήρε το ντέρμπι στη Λεωφόρο, ο Ολυμπιακός ξέφυγε τρεις βαθμούς

Στο τρίποντο είναι πλέον η διαφορά του πρώτου στη βαθμολογία Ολυμπιακού, έναντι της δεύτερης ΑΕΚ, έπειτα από τη νίκη των «ερυθρόλευκων» με 1-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» κόντρα στον Ιωνικό, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Super League.

Υπενθυμίζεται ότι την επόμενη αγωνιστική (10η) η ΑΕΚ

θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Παράλληλα, ο ΠΑΟΚ πέρασε νικηφόρα από το «Απόστολος Νικολαΐδης» επικρατώντας με 3-1 του γηπεδούχου Παναθηναϊκού, στο ντέρμπι της ημέρας.

Τεράστιο «διπλό» του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο

Ο ΠΑΟΚ έβγαλε χαρακτήρα στο «Απόστολος Νικολαΐδης» κόντρα στον Παναθηναϊκό και σημείωσε «μεγάλο» διπλό με 3-1 που τον έφερε στο -1 από την ΑΕΚ και τον κράτησε στο -4 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Θεσσαλονικείς ο Γιασμίν Κούρτιτς, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ, με «κερασάκι στην τούρτα» ένα καταπληκτικό φάουλ στο 90’+7’.

Ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να πάρει το προβάδισμα στην πρώτη τελική του στο παιχνίδι. Στο 13’ έπειτα από λάθος του Βιτάλ στο ύψος της μεσαίας γραμμής, ο Ζίβκοβιτς έκλεψε την μπάλα, κινήθηκε στ’ αριστερά «ζαλίζοντας» την άμυνα του Παναθηναϊκού που είχε μείνει ψηλά και την κατάλληλη στιγμή έβγαλε ασίστ προς τον Άκπομ που έκανε το 1-0 για το δικέφαλο του Βορρά.

Η διπλή αλλαγή των Μαουρίσιο και Χατζηγιοβάνη στο 58ο λεπτό, δικαίωσε τον Γιοβάνοβιτς σε χρόνο… dt, καθώς ένα λεπτό αργότερα από πλαγιοκόπηση του Χουάνκαρ και χαμηλή σέντρα, ο Καρλίτος έστρωσε την μπάλα προς τον Βραζιλιάνο μέσο, που έπιασε ένα ξερό μονοκόμματο σουτ έξω από την περιοχή και ισοφάρισε σε 1-1 για τον Παναθηναϊκό.

Στο 82’ ο Ντε Θέρο έδειξε πέναλτι, έπειτα από υπόδειξη του VAR Λουίς Μουνουέρα Μοντέρο, σε διεκδίκηση της μπάλας μέσα στην περιοχή ανάμεσα στον Βιγιαφάνιες και τον Μιχαηλίδη. Δύο λεπτά αργότερα ο Κούρτιτς ανέλαβε την εκτέλεση κι έκανε το 2-1 για τον ΠΑΟΚ..

Στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Κούρτιτς με καταπληκτικό φάουλ στο «παραθυράκι» του Μπρινιόλι διαμόρφωσε το τελικό 3-1 και «σφράγισε» τη μεγάλη νίκη της ομάδας του.

Στο +3 με «επαγγελματική» νίκη ο Ολυμπιακός

Χωρίς να φτάσει σε υψηλά στάνταρ απόδοσης ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 του Ιωνικού στο Καραϊσκάκη.

Παράλληλα, με το «τρίποντο» επί του εξαιρετικού Ιωνικού, οι Πειραιώτες διατήρησαν το αήττητο που έχουν από την έναρξη της περιόδου (7-2-0), ενώ από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι ηττήθηκαν για 4η φορά στο πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς και στο 3΄ ο Μασούρας βρέθηκε σε θέση βολής στη μικρή περιοχή, αλλά ο Χουτεσιώτης απόκρουσε σωτήρια το σουτ του διεθνούς επιθετικού. Ο Ο Ιωνικός «απάντησε» στο 5΄ με κλασική ευκαιρία και τον Βατσλίκ να νικά τον Τουράμ στο τετ-α-τετ που είχαν.

Το ματς ήταν ανοιχτό από το ξεκίνημά του, με τους Νικαιώτες να μην κλείνονται στην άμυνα, γεγονός που σαφώς και ήταν υπέρ του Ολυμπιακού, ο οποίος στο 17΄ πήρε το προβάδισμα με τον Μασούρα. Προηγήθηκε η συνεργασία του Αγκιμπού Καμαρά με τον Γκάρι Ροντρίγκες και το γύρισμα του τελευταίου στην περιοχή, όπου ο Μασούρας «έγραψε» το 1-0 με πλασέ από το πέναλτι.

Μετά το 55΄, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήταν απειλητικοί, με αποτέλεσμα ο Ιωνικός να χάσει δύο σημαντικές ευκαιρίες στο 63΄ και 67΄ με τους Τουράμ και Καμπράλ για να φτάσει στην ισοφάριση. Το ματς «άνοιξε» μετά το 70΄, με τον Ολυμπιακό να χάνει πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 74΄ με τον Χουτεσιώτη να σταματά τον Ελ Αραμπί που ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει, στην τελευταία σπουδαία φάση του αγώνα.

Επεισοδιακή νίκη (2-1) του Άρη στο Βόλο

Έπειτα από ένα επεισοδιακό παιχνίδι, ο Άρης επικράτησε 2-1 του Βόλου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, σε αναμέτρηση για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Για περίπου μία ώρα διεκόπη ο αγώνας στο 12ο λεπτό, λόγω εισβολής οπαδών του Άρη στις κερκίδες και χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία.

Μετά τη – σχεδόν 60λεπτη – διακοπή και τις αψιμαχίες εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου, ο Δημήτρης Καραντώνης κάνοντας χρήση του VAR απέβαλλε τους Φαούστο Γκρίλο και Ζαν-Πιέρ Μπαριέντος (αναπληρωματικός) από τον Βόλο και τον Φακούντο Μπερτόγλιο από τον Άρη, με τις δυο ομάδες να συνεχίζουν τον αγώνα με δέκα παίκτες από το 23ο λεπτό.

Σε μια επανάληψη της φάσης του 5ου λεπτού, ο Φαν Βέερτ στο 34’ σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Κουέστα έπειτα από την ωραία πάσα του Φράνκο Φεράρι και στην εξέλιξη της φάσης, ο Άρης σκόραρε: ο Εντιαγέ συνεργάστηκε με τον Ματέο Γκαρσία και με δεξί πλασέ άνοιξε το σκορ.

Μόλις 23 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο Ματέο έκλεψε την μπάλα από τον Ζαν-Πιέρ Ρίνερ και πλάσαρε εύστοχα τον Μάτιτς Κότνικ για το 0-2. Δυο λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι μείωσαν με κεφαλιά του Όροζ έπειτα από φάση διαρκείας στα καρέ του Άρη. Στο 69’ η κεφαλιά του Αμπουμπακάρ Καμαρά βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων ενώ το αριστερό σουτ του Κρίστιαν Γκάνεα δυο λεπτά μετά, βρήκε σε ετοιμότητα τον Κότνικ. Ο οποίος σταμάτησε και τον Λούκας Σάσα που προσπάθησε να τον νικήσει στο 85’ από πολύ πλάγια θέση, με το 1-2 να μένει μέχρι το τέλος.

Δεύτερη νίκη εκτός η Λαμία

Η Λαμία τα πάει πολύ καλύτερα εκτός παρά εντός έδρας έως τώρα στην Super League κι αυτό επιβεβαιώθηκε σήμερα (7/11) και στην Τρίπολη, όπου η ομάδα της Φθιώτιδας με το αυτογκόλ του Ρούμπεν Γκαρθία στο 27΄ επικράτησε με 1-0 του Αστέρα, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Το συγκρότημα του Μιχάλη Γρηγορίου μπορεί ακόμη να μην νικήσει στο «σπίτι» του, ωστόσο, μακριά από εκεί τα πάει περίφημα καθώς στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» πανηγύρισε το δεύτερο «τρίποντο» στη σεζόν και αυτό εκτός Λαμίας, φτάνοντας τους 9 βαθμούς, 7 εκ των οποίων προήλθαν από τα «διπλά» σε Τρίπολη, Νεάπολη (2-1 τον Ιωνικό) και Κρήτη (0-0 με τον ΟΦΗ).

Με τη σημερινή της νίκη «προσγείωσε» τους Αρκάδες που προέρχονταν από 2 νίκες και μία ισοπαλία και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα στην προσπάθεια που κάνει για ν΄ απομακρυνθεί από τις τελευταίες θέσεις του πίνακα.

Το παιχνίδι κρίθηκε από την φάση του 27ου λεπτού, όταν ο Προβυδάκης έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Ταϊρόν βρήκε… αέρα, αλλά η μπάλα βρήκε στο γόνατο του Ρούμπεν Γκαρθία και κατέληξε στα δίχτυα του Τσιφτσή.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν στη συνέχεια ν΄ απειλήσουν, ιδιαίτερα στο β΄ μέρος, παρ΄ όλα αυτά δεν κατάφεραν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης κι έμειναν στο μηδέν μετά από 4 συνεχόμενα ματς που είχαν σκοράρει.

Είχαν μία πολύ καλή ευκαιρία με τον Σονί στο 72΄, η κεφαλιά του οποίου έφυγε άουτ, ενώ είχε προηγηθεί στο 63΄ η μεγάλη ευκαιρία των φιλοξενούμενων για να «κλειδώσουν» τη νίκη τους, με τον Τσιφτσή να λέει «όχι» στην κεφαλιά του Ταϊρόν.

Super League: Στο 2-2 η ΑΕΚ με τον Απόλλωνα, νίκες ΠΑΣ και ΟΦΗ

Δείτε τη βαθμολογία: 

Keywords
Τυχαία Θέματα