Τραυματισμένη φάλαινα παγιδεύτηκε στην παραλία του Αλίμου – Επί τόπου Λιμενικό και διασώστες

Μια απίστευτη εικόνα αντίκρισαν νωρίς το πρωί οι κάτοικοι της περιοχής του Αλίμου, καθώς στα ρηχά της παραλίας μια φάλαινα – ζιφιός. Επί ποδός βρίσκεται το Λιμενικό Σώμα, για να συνδράμει στη διάσωση του θηλαστικού από τα αβαθή, καθώς φαίνεται ότι είναι τραυματισμένο και κινδυνεύει η ζωή του.

Λίγο μετα τις 9 έγινε γνωστό ότι στην περιοχή σπεύδει και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς.

Ο καθηγητής Θαλάσσιας Βιολογίας, Δρ. Κουτσούμπας, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ανέφερε πωςτο θηλαστικό είναι τραυματισμένο στο ρύγχος και το σώμα και δεν αποκλείεται να έχει χτυπηθεί

από προπέλα σκάφους: «Aπ’ ό,τι φαίνεται, η φάλαινα έχει τραυματιστεί σοβαρά και συνήθως αυτές οι περιπτώσεις δεν έχουν καλή κατάληξη».

Ήδη κλιμάκιο του Αττικού Πάρκου, με ειδικό νοσηλευτή του Ερευνητικού Κέντρου Διάσωσης και Περίθαλψης Κητωδών «Αρίων», σπεύδει στο σημείο, για να πάρει αίμα από τη φάλαινα και να την περιθάλψει.

Πρόκειται για ακίνδυνο θηλαστικό, το οποίο μάλιστα ανήκει στα προστατευόμενα είδη. Ο ζιφιός (επιστημονική ονομασία Ziphius cavirostris) είναι είδος κητώδους, το οποίο υπάγεται στις ραμφοφάλαινες (ζιφιείδες) και είναι η πιο διαδεδομένη από αυτές. Ο ζιφιός είναι το μοναδικό είδος στο γένος. Είναι μία από τις φάλαινες που εξωκέλλουν πιο συχνά στις ακτές, παρότι προτιμά τα βαθιά πελαγικά νερά, συνήθως βαθύτερα από 1.000 μέτρα.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα