Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει εκλογές, αλλά δεν τις φοβάται κιόλας

Από το βήμα της κοινής συνεδρίασης της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ με το Πολιτικό Συμβούλιο ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε σύσκεψη πολιτικών αρχηγών, ώστε να συζητηθεί το θέμα της ΕΡΤ.

Ακόμη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως «Το ΠΑΣΟΚ

δεν θέλει εκλογές, αλλα δεν τις φοβάται κιόλας».

«Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει μάθει να ρίχνει κυβερνήσεις, έχει μάθει να στηρίζει αποφάσεις ευθύνης. Αλλά δε φοβάται και έχει σαφή προτάγματα και προτεραιότητες», είπε στη συνέχεια για να προσθέσει:

«Το θέμα δεν είναι η ΕΡΤ, αλλά η δημοκρατία, το θέμα είναι το Κοινοβούλιο, το κοινοβουλευτικό σύστημα διακυβέρνησης, το Σύνταγμα.

Κάνουν λάθος εάν νομίζουν κάποιοι ότι ήρθε η ώρα να παίξουμε ένα παιχνίδι δύναμης, ένα μπρα ντε φέρ στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας».

Για τη συνάντηση με τον κ. Φώτη Κουβέλη, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ συντονίζουν τις ενέργειές τους, διότι το ΠΑΣΟΚ θέλει το μεγαλύτερο εύρος συνεργασιών.

Ο κ. Βενιζέλος αναρωτήθηκε στη δευτερολογία του, μήπως ο κ. Σαμαράς θέλει να δραπετεύσει από τα προβλήματα ή βλέπει ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις, που έχει μπροστά της η χώρα.

Ωστόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν και δραματικός όσον αφορά στις επιπτώσεις, που θα έχει στην οικονομία και γενικά την πορεία της χώρας μία προσφυγή στις κάλπες τώρα. Επισήμανε τον κίνδυνο να υπάρξουν αλυσιδωτές και ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην οικονομία και να τεθεί σε κίνδυνο το μέλλος της χώρας.

Με τον τρόπο που παρουσίασε πάντως τους κινδύνους από μία πρόωρη προσφυγή σε εκλογές, άφησε να εννοηθεί ότι ίσως προσπαθήσει μέχρι την τελευταία ώρα να βρει συμβιβαστική λύση.

Πλην του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη συνεδρίαση αυτή ουδείς έθεσε κάποια ουσιαστική αμφισβήτηση για την στρατηγική της ανυποχώρητης στάσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα