Ισραήλ: Νεκρός ο οδηγός του φορτηγού που έπεσε στη στάση λεωφορείου στο Τελ Αβίβ

Ο οδηγός του φορτηγού, που το πρωί της Κυριακής (27/10) έπεσε σε στάση λεωφορείου στο Τελ Αβίβ, πυροβολήθηκε και είναι νεκρός, σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία.

«Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι ένα λεωφορείο είχε σταματήσει σε στάση για να αποβιβάσει επιβάτες. Τότε ένα φορτηγό έπεσε πάνω στο λεωφορείο και τους επιβάτες. Πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο πυροβόλησαν εναντίον του οδηγού και τον εξουδετέρωσαν», αναφέρεται στην ανακοίνωση των Αρχών.

«Στις 10:08 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) ενημερωθήκαμε (…) ότι ένα φορτηγό έπεσε σε

στάση λεωφορείου στη λεωφόρο Αχαρόν Γιαρίβ στην Ραμάτ Χασαρόν. Οι υπηρεσίες του κέντρου άμεσης βοήθειας παρέχουν αυτή τη στιγμή φροντίδα σε δεκάδες θύματα επιτόπου», επεσήμανε νωρίτερα η Magen David Adom, η υπηρεσία ασθενοφόρων του Ισραήλ.

Στους 37 οι τραυματίες από το περιστατικό στο Τελ Αβίβ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, 37 άτομα έχουν τραυματιστεί, με τα επτά να είναι σε σοβαρή κατάσταση. Πολλοί από τους τραυματίες είναι συνταξιούχοι που κατέβαιναν από λεωφορείο και ετοιμάζονταν να επισκεφτούν ένα μουσείο.

Το περιστατικό συνέβη στη Διασταύρωση Γκλιλότ. Η περιοχή Γκλιλότ βρίσκεται κοντά στη Χερζλίγια και είναι η έδρα των κεντρικών γραφείων της Μοσάντ, όπως και τμημάτων πληροφοριών του ισραηλινού στρατού, ανάμεσά τους της διαβόητης Unit 8200.

Στο σημείο έσπευσαν δεκάδες αστυνομικοί και αντιμετώπισαν το περιστατικό ως «τρομοκρατική επίθεση», σύμφωνα με τους Times of Israel.

Βίντεο στο διαδίκτυο δείχνουν τις πρώτες στιγμές πανικού μετά το περιστατικό. Πολλά ασθενοφόρα βρίσκονται γύρω από το φορτηγό, ενώ υπάρχει και ένα ελικόπτερο. Επίσης, η καμπίνα του οδηγού του φορτηγού έχει υποστεί ζημιές λόγω της πρόσκρουσης.

Breaking : इस्राइल में हुए घटना में खबर है कि घटनास्थल से अब तक करीब 16 लोगों को निकाला जा चुका है! अतिरिक्त पीड़ितों का अभी भी इलाज चल रहा है या वे फंसे हुए हैं! पुलिस का मानना ​​है कि ट्रक से टक्कर मारने की घटना एक आतंकी हमला था!!#Israel #IDF #TelAviv #Glilot pic.twitter.com/C3VcQoDgzC

— Breaking Info® (@Breaking_Info1) October 27, 2024

Το Ισραήλ οργανώνει σήμερα τελετές για την πρώτη εβραϊκή επέτειο από την 7η Οκτωβρίου 2023, ημέρα κατά την οποία η Χαμάς εξαπέλυσε πρωτοφανή επίθεση εναντίον του ισραηλινού εδάφους, η οποία αποτέλεσε το έναυσμα για τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

Keywords
Τυχαία Θέματα