Ρούμπα

Αν το «σκληρό ροκ» που υπόσχεται η «Ηνωμένη Αντιπολίτευσις» είναι αυτό που αντιμετώπισε χθες στη Βουλή ο Μητσοτάκης, τότε οι άνθρωποι είτε δεν ξέρουν από αντιπολίτευση, είτε δεν έχουν ιδέα από ροκ.

Χαριτωμένο πρελούδιο. Το πρώην κόμμα ΣΥΡΙΖΑ υποδέχτηκε τον Πρωθυπουργό όχι μόνον με τον Αριστερό «13-0» αλλά και με τέσσερα καυτά ερωτήματα. Μεταξύ των οποίων «τι διαπραγματεύεται με τον Ερντογάν» (23/10).

Εδώ δηλαδή δεν ξέρουν στον ΣΥΡΙΖΑ ποιον έχουν αρχηγό, ο Ερντογάν τους ένοιαξε.

Κατά τα άλλα η πολυδιαφημισμένη σύγκρουση του Ανδρουλάκη με τον Μητσοτάκη δεν έριξε τα τσιμέντα.

Λίγο το θέμα, λίγο το ύφος, λίγο η ουσία των πραγμάτων, δεν νομίζω ότι η χθεσινή συζήτηση θα καταχωριστεί στα ανθολόγια της κοινοβουλευτικής ιστορίας.

Φταίνε οι πρωταγωνιστές; Οχι. Νομίζω ότι κάποιοι προσπάθησαν ειλικρινά να μιλήσουν επί του συγκεκριμένου.

Φταίει βασικά ότι δεν υπάρχει καμία ουσιαστική αντίθεση στο ζήτημα των πυρκαγιών – και ευτυχώς παρά τις αρλούμπες που ακούστηκαν.

Φταίει ασφαλώς η κλιματική αλλαγή. Φταίει ίσως η μοιρασιά των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης όπως υποστηρίζει ο Ανδρουλάκης.

Φταίει το επιτελικό κράτος που δεν αρέσει.

Φταίνε βεβαίως τα «συμφέροντα» και τα «κοράκια», μαζί με «τις κατευθύνσεις που ορίζει η Ευρωπαϊκή Ενωση» και «τα νατοϊκά εγκλήματα» όπως μονίμως καταγγέλλει ο Κουτσούμπας.

Φταίει αναντίρρητα ο «γκλομπαλισμός» όπως εξήγησε ο Βελόπουλος.

Φταίει πάντα το Ισραήλ και η γενοκτονία στη Γάζα σύμφωνα με τον Χαρίτση του πρώην ΣΥΡΙΖΑ.

Φταίει κι ο Χατζηπετρής.

Φταίει ότι η χώρα καίγεται και θα συνεχίσει να καίγεται. Χωρίς άμεση εμπλοκή της Ούρσουλας, του ΝΑΤΟ και του Νετανιάχου.

Η αλήθεια είναι ότι κατά βάθος όλοι συμφωνούν στο ζητούμενο. Πώς να διαφωνήσει κανείς στην πρόληψη και την αντιμετώπιση;

Κι ας μη συμφωνούν στο «νέο σχέδιο δασικής υπηρεσίας» ή στα «οικοσυστήματα». Κι ας μην ξέρουν ακριβώς τι πρέπει να γίνει.

Κι ας πολιτεύονται ως ελεύθεροι σχολιαστές μιας κατάστασης της οποίας αντιλαμβάνονται τη δυσκολία.

Κι ας μην ανοίγουν μια εφημερίδα να δουν τι συμβαίνει στις άλλες χώρες της Μεσογείου.

Συνεπώς πόσο ενδιαφέρον μπορεί να έχει τελικά μια τέτοια συζήτηση; Διότι, καλώς ή κακώς, αυτό είναι σήμερα το επίπεδο του Κοινοβουλίου. Και δεν θα αλλάξει τους επόμενους μήνες.

Αν δηλαδή η ακροδεξιά επέλαση για την οποία προειδοποίησε ο Τσίπρας είναι ο Βελόπουλος και η «Νίκη», τότε και η δημοκρατία και ο πρώην Πρωθυπουργός μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι.

Ολα αυτά λοιπόν είναι ενδιαφέροντα αλλά σκληρό ροκ δεν το λες. Περισσότερο θυμίζει την Αλακαλακούμπα όπου «τρελαίνονται για ρούμπα».

Αντε να το πω «σκληρή ρουμπίτσα». Για να μη στενοχωρήσω κανέναν.

Keywords
Τυχαία Θέματα