Φλώρινα: Τα ερωτήματα για τη μαζική δηλητηρίαση από διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα σε ξενοδοχείο

Μόλις στις 12 Σεπτεμβρίου είχαν πραγματοποιηθεί τα λαμπερά εγκαίνια για το ξενοδοχείο-boutique του Λιμνοχωρίου στην Φλώρινα. Εκεί όπου σημειώθηκε η διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα με αποτέλεσμα να μεταφερθούν 14 άτομα στο νοσοκομείο, ένα εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ Κοζάνης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, kozanimedia.gr, ο χώρος είχε ανακατασκευαστεί πλήρως από τον νέο ιδιοκτήτη, ηλικίας 53 ετών, από χωριό της Εορδαίας,

με το ζητούμενο, πλέον, να είναι η αιτία που προκάλεσε τη διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα στα δωμάτια του ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 53χρονος ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου κατηγορείται για κοινώς επικίνδυνη βλάβη και για πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια και κρατείται στο Α.Τ. Αμυνταίου.

Ο ίδιος απουσίαζε την ώρα του περιστατικού, καθώς φέρεται να είχε αποχωρήσει πριν από τα μεσάνυχτα από το ξενοδοχείο. Στον χώρο βρισκόταν το προσωπικό της μονάδας.

Διασωληνωμένος στην ΜΕΘ ένας 48χρονος

Διασηλωνωμένος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Κοζάνης νοσηλεύεται ένας 48χρονος, ο οποίος βρισκόταν μεταξύ των 14 ατόμων που δηλητηριάστηκαν σε ξενοδοχείο στο Αμύνταιο Φλώρινας, έπειτα από αναθυμιάσεις μονοξειδίου του άνθρακα.

Ο 48χρονος είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση από τους υπόλοιπους, ενώ σε νοσοκομείο έχει μεταφερθεί και η σύζυγός του. Όπως είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος μιλώντας στον ΣΚΑΙ, από τα 14 άτομα, τα 8 μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, στο νοσοκομείο Φλώρινας, 5 στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και ο 48χρονος σε εκείνο της Κοζάνης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η δηλητηρίαση προήλθε από διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα λόγω ατελούς καύσης στο σύστημα θέρμανσης του ξενοδοχείου που βρίσκεται στην περιοχή του Λιμνοχωρίου.

Πηγή: www.enikos.gr

The post Φλώρινα: Τα ερωτήματα για τη μαζική δηλητηρίαση από διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα σε ξενοδοχείο first appeared on markos.tv |.

Keywords
Τυχαία Θέματα