Η σωστή ιεροτελεστία για την φροντίδα του σώματος ξεκινάει από το μπάνιο

Μεταμορφώστε το μπάνιο σας σε ζεν χώρο spa και χαρίστε στον εαυτό σας μία ώρα απόλυτης χαλάρωσης. Μην ξεχνάτε πώς η σωστή ιεροτελεστία για την φροντίδα του σώματος ξεκινάει από το μπάνιο!

Ένα από τα αιώνια μυστικά ομορφιάς είναι η ιεροτελεστία του μπάνιου. Τώρα, οι επιστήμονες μας επισημαίνουν πως κάνει καλό και στην ψυχολογία μας. Κάτι ήξερε η Κλεοπάτρα που ακολουθούσε ευλαβικά την ιεροτελεστία του μπάνιου. Τουλάχιστον αυτό μας λένε οι ειδικοί της κοσμετολογίας και οι επιστήμονες, οι οποίοι

επισημαίνουν πως το μπάνιο είναι απαραίτητο για να φροντίσουμε το πνεύμα αλλά και το σώμα μας. Φυσικά, ένα γρήγορο ντους το πρωί όταν ξυπνάμε ή το βράδυ λίγο πριν πέσουμε στο κρεβάτι έχει και αυτό τα οφέλη του.

Ομως, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα οφείλετε να κακομαθαίνετε τον εαυτό σας και να του προσφέρετε μία ώρα απόλαυσης βυθισμένη στην μπανιέρα του σπιτιού σας και χωρίς κανείς να σας ενοχλεί! Θα διώξετε από πάνω σας την κούραση μιας δύσκολης ημέρας, θα βοηθήσετε τον εαυτό σας να καταπολεμήσει το στρες και να απολαύσει ποιοτικότερο ύπνο, κάτι που όλοι έχουμε ανάγκη. Είναι το ζεστό νερό που θα χαλαρώσει του μυς, θα τονώσει ταυτόχρονα την κυκλοφορία του αίματος και θα σας βοηθήσει να αποκοιμηθείτε πιο γρήγορα.

Μάλιστα, η αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος θα κάνει καλό στον οργανισμό σας, αφού τα θρεπτικά συστατικά θα μπορέσουν να μεταφερθούν πιο εύκολα στα κύτταρα. Ετσι, θα τονωθεί το ανοσοποιητικό σας σύστημα και θα είσαστε πιο καλά «θωρακισμένες» απέναντι στα κρυώματα και στις ιώσεις.

Το πιο σημαντικό όφελος όμως είναι στην ψυχολογία σας: η σύσταση του σώματός μας είναι κατά 70% νερό. Αυτό σημαίνει πως αισθανόμαστε καλά μέσα στο υγρό στοιχείο. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι πολλοί ψυχολόγοι συγκρίνουν το ζεστό νερό της μπανιέρας με την αίσθηση ηρεμίας και ασφάλειας που βιώσαμε μέσα στη μήτρα της μητέρας μας ως έμβρυα.

Η ιεροτελεστία του μπάνιου

Γεμίστε την μπανιέρα με ζεστό νερό (αποφύγετε το πολύ καυτό, που μπορεί να ξηράνει την επιδερμίδα) και ρίξτε μέσα μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας αρωματικό αφρόλουτρο. Απογειώστε το με τα νέα Shower Gels της σειράς Extraits de Cologne! Δοκιμάστε το Neroli Facetie: Η μυρωδιά ιωδίου που έχει προστεθεί στο άρωμα, προσδίδει μία αίσθηση αέρινη, ανοιχτή, φωτεινή, λαμπερή και φρέσκια, φέρνοντας στο νου τη θάλασσα! Το Neroli Facetie αγγίζει το 87.8% σε ποσοστό φυσικότητας. Η μοναδική σύνθεση του ανακουφίζει από το άγχος, διευκολύνει τον ύπνο και ελαφραίνει το νου. Αφεθείτε στην απόλαυση, χαλαρώστε και απομακρύνετε κάθε αρνητική σκέψη από το μυαλό σας.

Προγραμματίστε από νωρίς το νερό να είναι ζεστό για να είστε άνετες με τον χρόνο, που θα διαρκέσει το μπάνιο σας. Το νερό, που θα γεμίσετε την μπανιέρα σας, να είναι ζεστό αλλά όχι να ξεπερνάει τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Φροντίστε το δωμάτιο του μπάνιο σας να είναι ζεστό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και χαμηλό φωτισμό με κεριά, αν σας το επιτρέπει ο χώρος και απαλή μουσική.

Πάρτε κοντά σας οποιαδήποτε υλικά χρειάζεστε, όπως πετσέτα για τα μαλλιά, μπουρνούζι, σφουγάρια, παντόφλες και κρέμες σώματος για μετά το μπάνιο.

Μόλις γεμίσετε τη μπανιέρα σας με ζεστό νερό ρίξτε μέσα τα αλάτα, που έχετε επιλέξει. Μείνετε πάνω από 10 λεπτά μέσα στο νερό και με το σφουγγάρι τρίψτε το κορμί σας με απαλές κινήσεις. Η αιμάτωση που θα προκληθεί είναι ευεργετική γιατί θα κάνει την κυκλοφορία του σώματος να αυξηθεί και έτσι θα αποβληθούν τοξίνες από το σώμα σας.

Αφού ξεπλύνετε το σώμα σας από σαπουνάδες και αφρόλουτρα χρησιμοποιήστε το μπουρνούζι σας κατευθείαν. Δεν χρειάζεται να περάσετε την πετσέτα και να τρίψετε το κορμί σας. Θα δημιουργηθεί ξηρότητα και δεν το θέλετε.

Τέλος, εφαρμόζετε ενυδατική κρέμα, μόλις στεγνώσετε λίγο για να μπορεί να πάρει το σώμα σας όλη την ενυδάτωση, που χρειάζεται.

Μπορείτε να ξοδέψετε 30 λεπτά από το χρόνο σας καθημερινά για να κάνετε απόλαυση αυτή τη συνήθεια. Το μυστικό είναι να καταλάβετε οτι αυτά τα μικρά πράγματα, μας κάνουν και είμαστε ξεχωριστές. Είναι στο χέρι σας να το πράξετε!

Επειδή η σωστή ιεροτελεστία για την φροντίδα του σώματος ξεκινάει από το μπάνιο, ο Οίκος Roger & Gallet συμπληρώνει τη σειρά με τα νέα Extrait de Cologne shower gels. Τα αφρόλουτρα Extrait de Cologne διαθέτουν φυτική βάση εμπλουτισμένη με Aloe Vera. Αυτά τα μοναδικά αφρόλουτρα που υπόσχονται να μετατρέψουν την καθημερινή σας περιποίηση σε πολυτέλεια. Καθαρίζουν απαλά, ενώ ο πλούσιος ενυδατικός αφρός αφήνει απαλή και μεταξένια την επιδερμίδα.

The post Η σωστή ιεροτελεστία για την φροντίδα του σώματος ξεκινάει από το μπάνιο appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα