Το γάλα φιστικιού αντικαθιστά το γάλα αμυγδάλου;

Είναι τo γάλα φιστικιού πραγματικά καλό για εσάς;

Εάν καταναλώνετε εναλλακτικά γάλατα πιθανότατα περιηγηθήκατε σε όλες τις διαθέσιμες φυτικές επιλογές, αναζητώντας την καλύτερη ισορροπία γεύσης και διατροφής. Αμύγδαλο, σόγια, βρώμη, καρύδα και η λίστα συνεχίζεται. Και τώρα, υπάρχει ένα άλλο γάλα για προσθήκη στη συλλογή, φτιαγμένο με φιστίκια!
Είναι καλό το γάλα φιστικιού;

Το γάλα φιστικιού μοιάζει με ελιξίριο υγιεινής διατροφής – και όντως, οτιδήποτε περιέχει φιστίκι έχει διατροφική αξία. Περιέχει καλά λιπαρά που ενισχύουν την υγεία της καρδιάς και του εγκέφαλου καθώς και φυτική πρωτεΐνη

για να παραμένετε χορτάτοι και να κρατάτε την πείνα μακριά.

Τα φιστίκια περιέχουν επίσης ένα αντιοξειδωτικό που ονομάζεται ρεσβερατρόλη – είναι το ίδιο αντιοξειδωτικό που βρίσκεται στο κόκκινο κρασί. Εκτός από την υγεία της καρδιάς, η ρεσβερατρόλη είναι επίσης αντιγηραντική και προλαμβάνει τον καρκίνο. Τα φιστίκια περιέχουν επίσης αργινίνη, ένα αμινοξύ που διατηρεί τα αιμοφόρα αγγεία υγειή και ελαστικά.

Όμως το γάλα φιστικιού είναι λίγο διαφορετικό (και οποιοδήποτε άλλο γάλα με ξηρούς καρπούς) γιατί περιέχει μόνο ελάχιστη ποσότητα αυτού του ξηρού καρπού. Δεδομένου ότι το γάλα φιστικιού είναι ως επί το πλείστον νερό με ορισμένα πρόσθετα που ρίχνονται στο μείγμα.

Σε σύγκριση με το αγελαδινό ή το γάλα σόγιας, το γάλα φιστικιού έχει σχετικά χαμηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες που προκαλούν πείνα. Ενώ το αγελαδινό και το γάλα σόγιας προσφέρουν περίπου 10 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά φλιτζάνι, το γάλα φιστικιού περιέχει μόνο 2 γραμμάρια.
Το καλό είναι ότι είναι κατάλληλο για χορτοφάγους και για όσους δεν καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα, ενώ περιέχει ασβέστιο, βιταμίνη Ε και βιταμίνη D.

The post Το γάλα φιστικιού αντικαθιστά το γάλα αμυγδάλου; appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα