Έτσι δεν θα πάρεις κιλά φέτος στις διακοπές!

Το καλοκαίρι είναι μία περίοδος που πηγαίνουμε διακοπές, χαλαρώνουμε και γενικά δεν ακολουθούμε το πρόγραμμα και την ρουτίνα της καθημερινότητας μας. Όλοι, λοιπόν, θέλουμε στις διακοπές μας να απολαύσουμε το φαγητό και τα κοκτέιλ χωρίς όμως να πάρουμε κιλά. Υπάρχουν, όμως, κάποιοι έυκολοι και έξυπνοι τρόποι που θα σε βοηθήσουν αυτό το καλοκαίρι να μην αυξήσεις το βάρος σου.

Μην παραλείψετε το πρωινό. Όταν ξυπνάτε το πρωί, το

σώμα σας βρίσκεται πολλές ώρες νηστικό και χρειάζεται καύσιμα. Είναι απαραίτητο να τρώτε πρωινό, για να ”ξυπνήσετε” και τον μεταβολισμό σας. Ένα υγιεινό πρωινό θα σας γεμίσει με ενέργεια και θα σας κρατήσει χορτάτους μέχρι το μεσημεριανό. Γιαούρτι με αποξηραμένα φρούτα, γάλα με δημητριακά,φρυγανιές με μέλι ή ένα τοστ με τυρί χαμηλών λιπαρών και γαλοπούλα είναι μερικές ιδανικές επιλογές.

Προσέξτε τι τρώτε στην παραλία. Το πιο πιθανό στην παραλία είναι να παραγγείλετε club sandwich ή burger όπου είναι φαγητά πλούσια σε θερμίδες και φτωχά σε θρεπτικά συστατικά. Πριν πάτε στην παραλία, μπορείτε να έχετε ετοιμάσει σνακ από το σπίτι σας. Φρέσκα φρούτα, υγιεινές σαλάτες, γιαούρτι με μέλι είναι ιδανικές επιλογές σνακ.

Προσέξτε τις υγρές θερμίδες. Μην πέσετε στην παγίδα και ενώ διψάτε να πιείτε γρανίτες, ποτά, αναψυκτικά και χυμούς που περιέχουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρης. Θα πρέπει, λοιπόν, να δώσετε προσοχή στο τι πίνετε όταν διψάτε. Μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με τσάι που προσφέρει πολλά θετικά στην υγεία μας. Φυσικά, μην ξεχνάτε το νερό. Θα σας ξεδιψάσει και θα σας ενυδατώσει. Άμα δεν θέλετε να πιείτε σκέτο νερό, μπορείτε να προσθέσετε λεμόνι ή αγγούρι.

Προσοχή στις μερίδες εστιατορίου! Δεν χρειάζεται να περιορίσεις τις επιλογές σου όταν έρθει η ώρα να παραγγείλεις, σκεπτόμενη ότι “όλα παχαίνουν”. Κάνε έξυπνες επιλογές. Άμα παραγγείλεις ψητά κρέατα, συνδύασε τα με αμυλούχα τρόφιμα όπως πατάτες και ρύζι. Μην ξεχνάς να τρως άφθονη σαλάτα που θα σου προσφέρει μεγαλύτερο κορεσμό και πολλά λαχανικά. Ενώ μία καλή επιλογή είναι τα ψάρια και τα θαλασσινά που περιέχουν πολύ καλά λιπαρά οξέα και δεν επιβαρύνουν τον οργανισμό με κενές θερμίδες.

Από την Αντιγόνη Θάνου

Διαβάστε ακόμα : Παγωτό, το ναρκωτικό του καλοκαιριού!

Keywords
Τυχαία Θέματα