Φάε όπως οι celebrities: Τα 5 μυστικά της fit σιλουέτας τους

Το τέλειο κορμί δεν είναι μόνο θέμα γονιδίων. Ας μην γελιόμαστε, κορίτσια. Χρειάζεται προσπάθεια, επιμονή και υπομονή. Διάβασε παρακάτω 5 top tips που θα σε κάνουν να αποκτήσεις και συ το κορμί των ονείρων σου!

1. Η καλή μέρα από το πρωινό φαίνεται

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το πρωϊνό πρέπει να καταναλώνεται 30 λεπτά αφού έχεις ξυπνήσει. Μια ιδανική πρόταση θα μπορούσε να είναι ένα φλιτζάνι βρώμη, με κομμάτια

φρούτων και ασπράδια αυγού. Η βρώμη περιέχει φυτικές ίνες, ενώ τα ασπράδια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες. Αυτός ο συνδυασμός οδηγεί σε κορεσμό και ο οργανισμός μπορεί να κάψει λίπος. Έρευνες έχουν δείξει, ότι όσοι τρώνε πρωϊνό, έχουν μεγαλύτερη επιτυχία στην απώλεια βάρους μακροπρόθεσμα από εκείνους που το παραλείπουν. Άλλωστε, η παράλειψή του, έχει ως αποτέλεσμα την υπερφαγία κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας, που είναι και η αιτία αύξησης του βάρους.

2. Αντίο, υδατάνθρακες

Η αποφυγή των υδατανθράκων είναι ένα ακόμη τρικ των διασήμων, για να μην πάρουν περιττά κιλά. Είναι αλήθεια, πως οι λευκοί υδατάνθρακες, για παράδειγμα τα ζυμαρικά ή το λευκό ψωμί, είναι πλούσιοι σε θερμίδες και σε περιεκτικότητα ζάχαρης. Για το λόγο αυτό, το σώμα τείνει να «καίει» πρώτα αυτή τη ζάχαρη και αφήνει το αποθηκευμένο λίπος σε τελευταία μοίρα. Οι ειδικοί επισημαίνουν, ότι ναι μεν είναι ωφέλιμο να περιορίζει κανείς την κατανάλωση λευκών υδατανθράκων και να τους αντικαταστήσει με προϊόντα ολικής άλεσης, ωστόσο απαιτείται προσοχή. Και τα ολικής άλεσης, όταν κατακλύζουν τη διατροφή μας, μπορούν να αυξήσουν το βάρος. Χωρίς ενοχές λοιπόν, αλλά όχι ανεξέλεγκτα!

Κακές παρέες: Μήπως αυτές φταίνε που παίρνεις κιλά;

3. Βάλε ορισμένα λαχανικά στη μαύρη λίστα

Οι προτιμήσεις στα λαχανικά διαμορφώνονται για τις star ανάλογα με την περίσταση. Πρέπει να παραστείς σε κάποια εκδήλωση ή έχεις ένα σημαντικό ραντεβού και σε ταλαιπωρεί το πώς θα δείχνεις άνετη μέσα στο ρούχο σου; Τότε βάλε ορισμένα λαχανικά και φρούτα στη μαύρη λίστα. Το μπρόκολο, το κουνουπίδι, το λάχανο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, τα κρεμμύδια, τα φασόλια, τα μήλα, τα αχλάδια, τα δαμάσκηνα προκαλούν στον οργανισμό δυσάρεστο φούσκωμα. Αντί για αυτά, μπορείς να επιλέξεις λαχανικά, όπως το μαρούλι, το σέλινο και τα αγγούρια ή φρούτα, όπως καρπούζι, πεπόνι, πορτοκάλια και σταφύλια, που συμβάλλουν στην ανακούφιση του πεπτικού συστήματος. Επίσης, υπάρχουν και ποτά που έχουν τον ίδιο ρόλο με τα προτεινόμενα φρούτα και λαχανικά. Δοκίμασε τσάι πικραλίδας, χαμομηλιού ή μέντας.

4. Spicy!

Αυτό είναι ένα από τα «μότο» των πιο φημισμένων διασήμων. Πάρε ως παράδειγμα τη Liv Tyler, η οποία παραμένει σε εξαιρετική κατάσταση, αφού προσθέτει κόκκινο πιπέρι, ψιλοκομμένο jalapeños ή καυτερή σάλτσα στα γεύματά της. Τα πικάντικα συστατικά κάνουν τα τρόφιμα περισσότερο γευστικά και απομακρύνουν την πείνα. Μετά από μελέτη του Πανεπιστημίου Laval στο Κεμπέκ διαπιστώθηκε, ότι τα άτομα που κατανάλωναν κόκκινη καυτερή πιπεριά έτρωγαν λιγότερα τρόφιμα και έκαψαν περισσότερες θερμίδες (πιθανώς επειδή το πιπέρι αύξησε το μεταβολισμό τους). Άλλα μπαχαρικά, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στον κορεσμό, είναι η πάπρικα ή το σκόρδο. Απλά μην ξεχνάς την υπολογισμένη ποσότητα, για να μη βγάλεις καπνούς από τα αυτιά..

5. Χαμηλά σε θερμίδες σνακ

Τελευταίο μυστικό της σιλουέτας τους είναι τα μικρά και χαμηλά σε θερμίδες σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το καλύτερο σνακ είναι εκείνο που συνδυάζει μια ποσότητα υδατανθράκων, που θα σου προσφέρει ενέργεια, με μια ποσότητα πρωτεϊνης. Μπορείς να δοκιμάσεις ένα μέτριο μήλο με ένα τυρί με χαμηλά λιπαρά, μερικά κράκερ και σαλάτα κοτόπουλο ή φέτες γαλοπούλας και μια χούφτα σταφύλια. Το σνακ θα πρέπει να καταναλώνεται ανά 3-4 ώρες και να μην ξεπερνά τις 200 θερμίδες έκαστο. Εάν πάλι προτιμάς μόνο τα φρούτα, δημιούργησε το δικό σου χορταστικό smoothie. Χρησιμοποίησε χυμό φρούτων και αντίστοιχη ποσότητα νερού και ανακάτεψέ τα στο μίξερ με κομμάτια μπανάνας ή μια χούφτα μούρα.

Διάβασε ακόμα: Cafe au lait: 3 λόγοι υγείας για να πεις Αντίο στον καφέ με γάλα!

The post Φάε όπως οι celebrities: Τα 5 μυστικά της fit σιλουέτας τους appeared first on Fay's book.

Keywords
Τυχαία Θέματα