Μήπως απλώνετε τη μάσκαρα με λάθος τρόπο και δεν το γνωρίζετε;

Οι make up artists είναι πολύ φίλοι μας και το γνωρίζετε. Δεν κρατούν κανένα μυστικό για τον εαυτό τους. Αντιθέτως τα αποκαλύπτουν γιατί θέλουν να σας βλέπουν όμορφες και περιποιημένες. Ακόμη και οι celebrity make up artists σε συνεντεύξεις τους μαρτυρούν όλα τα τρικ που χρησιμοποιούν όταν επιμελούνται το μακιγιάζ των stars. Μην ξεχνάτε πόσα σημαντικά μάθαμε από τον Daniel Martin, τον προσωπικό make up artist της Meghan Markle που ευθύνονται για το νυφικό της μακιγιάζ που έγινε ένα από τα μεγαλύτερα trneds των τελευταίων χρόνων.

Τώρα

λοιπόν έχουν να τονίσουν ένα μυστικό που αφορά τη μάσκαρα. Κι αυτό, επειδή έχουν εντοπίσει ότι κάτι κάνετε λάθος. Οι περισσότερες δεν την απλώνετε σωστά με αποτέλεσμα να συγκεντρώνεται το χρώμα και το υλικό σε συγκεκριμένο σημείο και να μην αποκτούν οι βλεφαρίδες σας τον όγκο και το μήκος που πρέπει.

Οι ειδικοί λοιπόν υποστηρίζουν ότι πρέπει να αλλάξετε τον τρόπο, δηλαδή την κίνηση που κάνετε όταν εφαρμόζετε τη μάσκαρα αλλά και την οπτική σας γωνίες. Κοιτάζετε ευθεία στον καθρέφτη γιατί έτσι πιστεύετε ότι βλέπετε καλύτερα τις βλεφαρίδες σας. Ή ανασηκώνετε το κεφάλι και την απλώνετε σχεδόν στον αέρα. Με αυτό τον τρόπο το υλικό συγκεντρώνεται στο πάνω μέρος της βλεφαρίδας αφήνοντας τη βάση σχεδόν ανέγγιχτη.

Λάθος. Μέγα λάθος.

Ο σωστός τρόπος είναι να έχετε ένα μικρό καθρεφτάκι το οποίο θα κρατάτε στο ύψος περίπου του πηγουνιού με τέτοια κλήση ώστε να βλέπετε και τη βάση των βλεφαρίδων που είναι και το σημαντικότερο σημείο. Ξεκινάτε λοιπόν να εφαρμόζετε τη μάσκαρα ξεκινώντας από τη βάση προς τις άκρες.

Θυμηθείτε τη μητέρα ή τη γιαγιά σας. Ακολουθούσαν αυτήν ακριβώς την τεχνική. Και όπως τονίζουν οι ειδικοί, οι παλιότερες γνώριζαν καλύτερα τα μυστικά απ’ ότι οι σύγχρονες γυναίκες. Επιστροφή στους παραδοσιακούς τρόπους λοιπόν που είναι σίγουροι και αποτελεσματικοί. Και αυτό συμβαίνει γιατί οι γυναίκες τις περασμένες δεκαετίες άπλωναν ελάχιστα προϊόντα μακιγιάζ στο πρόσωπο τους και ήξεραν τον τρόπο όπως και οι επαγγελματίες.

Διαβάστε ακόμη:

H Rosie Huntington-Whiteley σας δείχνει πως να αντιγράψετε το εμβληματικό της chic bun!

Τι είναι το naked manicure και γιατί πρέπει να το υιοθετήσετε

Keywords
Τυχαία Θέματα