Οι μύθοι γύρω από το γάλα που πρέπει να ξέρεις…

Είναι γεγονός πως το γάλα οφείλει να αποτελεί βασικό συστατικό της καθημερινής διατροφής ενός παιδιού προκειμένου να αναπτυχθεί σωστά, υπάρχουν ωστόσο μερικοί μύθοι γύρω από αυτό που κάθε μανούλα πρέπει να ξέρει και τους οποίους θα καταρρίψουμε αμέσως…

Μύθος 1: Μπορεί ένα παιδί να λάβει ασβέστιο και από άλλες τροφές.
Σίγουρα το γάλα δεν είναι η μοναδική πηγή ασβεστίου, ωστόσο για να λάβει ένα παιδί την ημερήσια ποσότητα ασβεστίου που απαιτείται για να αναπτυχθεί σωστά, θα πρέπει να καταναλώσει μεγάλες ποσότητες από οποιαδήποτε άλλη τροφή. Αυτό φυσικά είναι αδύνατο καθώς το μικρό στομαχάκι

του παιδιού σου δεν μπορεί να χωρέσει μεγάλη ποσότητα στερεών γευμάτων, ενώ συνιστώνται και εμπλουτισμένα γάλατα που ενισχύουν την ημερήσια πρόσληψη ασβεστίου.

Μύθος 2: Το γάλα φουσκώνει
Αυτό προφανώς και δεν ισχύει σαν γενική αλήθεια, εκτός κι αν έχει το παιδάκι σου δυσανεξία στη λακτόζη.

Μύθος 3: Το γάλα υψηλής παστερίωσης είναι χαμηλής ποιότητας
Όσον αφορά την διατροφική αξία του γάλακτος υψηλής παστερίωσης, δεν εντοπίζεται καμία διαφορά στα θρεπτικά συστατικά σε σχέση με το φρέσκο γάλα, άσε που συνήθως η γεύση του είναι συνήθως πιο αρεστή στα παιδιά.

Μύθος 4: Μετά τον 1ο χρόνο τα παιδιά δεν πρέπει να καταναλώνουν εμπλουτισμένα γάλατα
Συχνά τα εμπλουτισμένα γάλατα είναι απαραίτητα καθ’όλη τη διάρκεια της προσχολικής ηλικίας. Συμβουλέψου τον γιατρό σου για να επιλέξεις το κατάλληλο γάλα για το παιδάκι σου και να μάθεις μέχρι πότε πρέπει να του το δίνεις.

Διάβασε ακόμα: Το μυστικό για να γίνει το παιδί σου έξυπνο!

Keywords
Τυχαία Θέματα