Υγιεινές τηγανητές πατάτες; Κι όμως γίνεται!

Οι λατρεμένες από μικρούς και μεγάλους, τηγανητές πατάτες εκτός από γευστικές, νόστιμες, απολαυστικές (εντάξει, έπιασες το νόημα!) είναι δυστυχώς και πολύ παχυντικές! Έχουμε όμως καλά νέα για τους φανατικούς λάτρεις της πατάτας καθώς το μυστικό για να μειώσεις τα λιπαρά που περιέχουν και να τις μετατρέψεις σε ένα λιγότερο ανθυγιεινό πιάτο, είναι στο μαγείρεμα! Δες λοιπόν τις παρακάτω συμβουλές και συνέχισε να απολαμβάνεις τις πατάτες που τόσο σου αρέσουν…

#1. Ξέχνα το λάδι…
Δοκίμασε να αλείψεις στις πατάτες

σου χτυπημένο ασπράδι αυγών στο οποίο θα έχεις προσθέσει τα αγαπημένα σου μπαχαρικά ή ζωμό λαχανικών!

#2. Άσε το τηγάνι…
Χρησιμοποίησε δυο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (ή το μίγμα που αναφέραμε πριν) για να αλείψεις τις πατάτες σου και ψήστες στους 200 βαθμούς για 30 – 45λεπτά. Το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο και από τηγάνι!

#3. Μηδέν αλάτι…
Το αλάτι προκαλεί κατακράτηση υγρών όποτε καλό θα ήταν να το αποφύγεις. Αντικατέστησε το με μυρωδικά όπως σκόρδο, ρίγανη και πάπρικα!

#4. Δοκίμασε γλυκοπατάτες…
Η γεύση σαφώς διαφέρει αλλά μπορεί και να σου αρέσει περισσότερο τελικά. Είναι τέλεια επιλογή αφού περιέχουν λιγότερες θερμίδες, αλλά περισσότερες βιταμίνες και φυτικές ίνες!

#5. Δοκίμασε οτιδήποτε άλλο…
Μπορείς να φτιάξεις γευστικά τσιπς ξεχνώντας εντελώς τις πατάτες και χρησιμοποιώντας λαχανικά όπως καρότα, κολοκυθάκια και μελιτζάνες.

#6. Άσε τις σως
Φτιάξε ένα νόστιμο dip με ντομάτα ή γιαούρτι ή, γιατί όχι, δοκίμασε και guacamole!

Διάβασε ακόμα: Φτιάξε το πιο νόστιμο και υγιεινό πρωινό μέσα σε δύο λεπτά!

Keywords
Τυχαία Θέματα