Eurogroup: Πιέσεις με το… καλημέρα σε Ιταλία

του Ιωάννη Αντύπα

Στενό μαρκάρισμα αναμένεται να γίνει στον Ιταλό ΥΠΟΙΚ στο περιθώριο του Eurogroup από τους βόρειους γείτονες του σχετικά με το προσχέδιο προϋπολογισμού που έχει καταθέσει.

Το προσχέδιο της Ιταλίας έχει κριθεί επι της αρχής από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πως παραβιάζει το στόχο ελλείματος και ως εκ τούτου για πρώτη φορά η Επιτροπή έχει κάνει έκκληση στην Ιταλία να παρουσιάσει νέο προσχέδιο, κάτι που η τελευταία αρνείται.

Αντιδράσεις υπάρχουν όχι μόνο από την Επιτροπή, αλλά και από άλλα κράτη μέλη, όπως Ολλανδία και Αυστρία. Κατά

την είσοδο του στο σημερινό Eurogroup, ο Ολλανδός Υπουργός Οικονομικών Γουόπκε Χούκστρατ εξέφρασε την ανησυχία του για τη κατάσταση, λέγοντας πως "Αυτό το θέμα δεν αφορά μόνο την Ιταλία αλλά όλους μας καθώς (στην ΕΕ) είμαστε μια κοινότητα υψηλής εμπιστοσύνης και είναι πολύ σημαντικό η Επιτροπή να πράττει ανάλογα με το συμφέρον των κρατών μελών".

Σε αντίστοιχο τόνο και οι δηλώσεις του Αυστριακού ΥΠΟΙΚ Χάρτβιγκ Λόγκερ που δήλωσε πως "Η ανησυχία μου παραμένει καθώς η Ιταλία δεν έχει κάνει ουδεμία αλλαγή (στον προϋπολογισμό της)" και συμπλήρωσε πως "αναμένουμε μια ξεκάθαρη τοποθέτηση από την Επιτροπή μέσα στη βδομάδα".

Keywords
Τυχαία Θέματα