Άνοδος στην Ασία με οδηγό την Κίνα

Άλμα πάνω από 1% έκαναν σήμερα οι κινεζικές χρηματαγορές, ενώ σε θετικό έδαφος κινήθηκαν και τα υπόλοιπα χρηματιστήρια της Ασίας, παίρνοντας ώθηση από τη δυναμική της Wall Street αλλά και το ράλι που καταγράφηκε νωρίτερα στις ευρωαγορές.

«Η ηρεμία τελικά επέστρεψε στις αγορές», αναφέρουν οι αναλυτές της Mizuho Bank σε σημείωμά τους. To trading διεθνώς χαρακτηρίστηκε από μεταβλητότητα στις αρχές της εβδομάδας, ωστόσο σταθεροποιήθηκαν μετά τις αναφορές των τελευταίων ημερών ότι μειώθηκαν οι εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Αρχικά

οι κινεζικές αγορές άνοιξαν με μεικτά πρόσημα, ωστόσο στη συνέχεια ενισχύθηκαν δίνοντας ώθηση και στους υπόλοιπους δείκτες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng έκανε άλμα 1,20% ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai composite σημείωσε κέρδη 1,23% στις 2.634,05 μονάδες και ο Shenzhen composite 1,53%.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 με άνοδο 1% στις 21.816,19 μονάδες και ο ευρύτερος Topix ενισχύθηκε κατά 0,77%.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi ενισχύθηκε κατά 0,64%, ενώ στην Αυστραλία ο ASX 200 σημείωσε πιο συγκρατημένη άνοδο 0,14% στις 5.661,60 μονάδες, με τον τραπεζικό δείκτη να κερδίζει 0,71%.

Στις ΗΠΑ ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,64%, ο S&P 500 κατά 0,54% ενώ κέρδη σχεδόν 1% κατέγραψε ο Nasdaq Composite.

Η Wall Street Journal μετέδωσε ότι το Πεκίνο ετοιμάζεται να αυξήσειο την πρόσβαση σε ξένες εταιρείες, σε μια κίνηση που έχει στόχο να εξομαλύνει τις σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας στο εμπορικό μέτωπο.

Το σχέδιο αυτό θα αντικαταστήσει την πρωτοβουλία της χώρας Made in China 2025. Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο να καταστήσει την Κίνα ηγέτιδα δύναμη στις βιομηχανίες ρομποτικής και αυτοκινήτων καθαρής ενέργειας και έχει αποτελέσει σημείο τριβής στον πόλεμο των δασμών μεταξύ Ουάσινγκτον και Πεκίνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα