Άνοδος στις ευρωαγορές λόγω Fed - Στο επίκεντρο εταιρικά αποτελέσματα

Κέρδη σημειώνουν οι ευρωπαϊκές αγορές στον απόηχο της διήμερης συνεδρίασης της Fed, η οποία δεσμεύτηκε ότι δεν θα βιαστεί να αυξήσει εκ νέου τα αμερικανικά επιτόκια και ότι θα κινηθεί υπομονετικά.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,50% στις 360,32 μονάδες με την πλειονότητα των κλάδων σε θετικό πρόσημο.

Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται σε ποσοστό 0,68%, ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 1,07%, ο γαλλικός CAC 40 με άνοδο 0,78%, ενώ στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει

άνοδο 0,61%και ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται κατά 0,43%.

Οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα σε σειρά εταιρικών αποτελεσμάτων που ανακοινώνονται σήμερα, όπως της Shell, της Nokia, της Unilever, της Diageo, της Roche and της H&M. Στο Λονδίνο οι μετοχές της Shell σημειώνουν άλμα 3,5% μετά την ανακοίνωση του πετρελαϊκού κολοσσού ότι τα κέρδη και οι πωλήσεις αυξήθηκαν το δ΄ τρίμηνο.

Στον αντίποδα, ο βρετανικός τηλεπικοινωνιακός όμιλος BT Group υποχωρεί σε ποσοστό άνω του 4% μετά τα αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου, ενώ η Nokia σημειώνει βουτιά 6% μετά τα κέρδη του δ΄ τριμήνου.

Νωρίτερα, στην Ασία οι δείκτες κινήθηκαν κυρίως ανοδικά μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής της Fed, Jerome Powell, ότι θα δείξουν υπομονή στην αύξηση των επιτοκίων. Ο βραδύτερος κύκλος αυξήσεων των επιτοκίων αποτελεί γενικά μια θετική εξέλιξη για την πορεία των μετοχών.

Πίσω στην Ευρώπη, το αδιέξοδο με το Brexit συνεχίζεται. Οι Ευρωπαίοι ξεκαθάρισαν στη Βρετανία ότι η συμφωνία αποχώρησης δεν θα ξανανοίξει προς διαπραγμάτευση, κάτι που απαιτεί μερίδα Βρετανών βουλευτών. Τώρα, εναπόκειται στη Βρετανή πρωθυπουργό να πει τι ακριβώς ζητά από την ΕΕ προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα