Πτώση στην Ασία καθώς κλιμακώνεται η ένταση Β. Κορέας – ΗΠΑ

Πιέσεις δέχθηκαν σήμερα οι ασιατικές αγορές, ακολουθώντας την πτωτική τάση στη Wall Street κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς κλιμακώνεται η πολεμική ρητορική μεταξύ Βορείου Κορέας και ΗΠΑ.

Ο ιαπωνικός Nikkei σημείωσε απώλειες 0,33% στις 20.330,19 μονάδες με το γεν να ενισχύεται καθώς οι επενδυτές άρχισαν ξανά να ανησυχούν για τις εξελίξεις στην κορεατική χερσόνησο. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός της χώρας, Σίνζο Άμπε, δήλωσε χθες ότι θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές

τον επόμενο μήνα. Όπως τόνισε, δεν θέλει η απόφασή του αυτή να αποσπάσει την προσοχή της κυβέρνησής του από την απάντηση στις προκλήσεις της Βόρειας Κορέας, υποσχόμενος να αυξήσει την πίεση εάν η Πιόνγιανγκ δεν σταματήσει την ανάπτυξη των πυραυλικών και πυρηνικών της όπλων.

Σε ό,τι αφορά το γεν, ενισχύθηκε ελαφρώς μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Τράπεζας της Ιαπωνίας, σύμφωνα με τα οποία, υπάρχει αισιοδοξία για την πορεία των τιμών καταναλωτή, ενώ μέλη του ΔΣ της τράπεζας δήλωσαν πως ο στόχος για πληθωρισμό 2% είναι παγκόσμιο στάνταρντ, μεταδίδει το Reuters. Νωρίτερα, το ιαπωνικό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 111,62 δολάρια.

Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης Kospi με πτώση 0,23% στις 2.374,91 μονάδες, ωστόσο οι απώλειες στο κλείσιμο ήταν πιο περιορισμένες από τα χαμηλά που σημειώθηκαν νωρίτερα. Οι δεικτοβαρείς τίτλοι στον κλάδο τεχνολογίας έκανανα sell off ακολουθώντας τη Wall Street. Συγκεκριμένα, η Samsung Electronics σημείωσε απώλειες 2,39%, η SK Hynix 2,78% και η LG Electronics 2,73%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 με πτώση 0,22% στις 5,671 μονάδες, καθώς τα κέρδη που κατέγραψε ο υποδείκτης του τομέα ενέργειας αντισταθμίστηκαν από τις απώλειες στις μετοχές λιανικής και τηλεπικοινωνιών.

Στην Κίνα, ο Shanghai Composite με μικρή πτώση 0,14% και στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng με απώλειες 0,22%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, τα ασφαλή επενδυτικά καταφύγια σημείωσαν κέρδη, με την τιμή σποτ του χρυσού να παραμένει πάνω από το επίπεδο των 1.300 δολ/ουγγιά κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ έφτασε να κινείται και στα 1.310,70 δολ/ουγγιά από 1.290 δολ. την περασμένη εβδομάδα.

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν περαιτέρω άνοδο μετά την ενίσχυση κατά 3% στη διάρκεια της νύχτας. Το αργό τύπου μπρεντ με άνοδο 0,8% στα 59,49 δολ/βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό σημείωσε άνοδο 0,29% στα 52,37 δολ/βαρέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα