Νεκτάριος Σφυράκης: Απαντά για τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του – Γιατί θεωρήθηκαν απολύτως ρατσιστικές

17:23 31/1/2020 - Πηγή: People

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε ο Νεκτάριος Σφυράκης με τις δηλώσεις που έκανε την Πέμπτη στην εκπομπή Ευτυχείτε, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν από αρκετούς ως ρατσιστικές.

Ο τραγουδιστής θέλησε να μιλήσει για το πρόβλημα ενσωμάτωσης των παιδιών των προσφύγων στα δημόσια σχολεία, όμως το έκανε με τρόπο που ξεσήκωσε αντιρρήσεις.

«Εγώ μένω στα Πετράλωνα. Εγώ φεύγω από εκεί και έρχομαι στο Παλαιό Φάληρο, στο ιδιωτικό σχολείο, όχι τυχαία. Το δημόσιο σχολείο στην περιοχή που ζούμε έχει πάρα πολλά

προβλήματα. Και χωρίς να θέλω να μειώσω τις προσπάθειες των Ελλήνων πατριωτών εκπαιδευτικών, θα πρέπει να προστατεύσω τα παιδιά μου από οποιαδήποτε αρρυθμία του εκπαιδευτικού συστήματος.

Στις τάξεις υπάρχει πλειονότητα του αλλοδαπού στοιχείου και τα παιδιά αυτά, που ακόμα προσαρμόζονται στην ελληνική κοινωνία, τραβάνε πίσω τα εκπαιδευτικά προγράμματα του σχολείου. Εγώ δεν είμαι διατεθειμένος να αφήσω τα δικά μου τα παιδιά σε μια κοινωνία που θα έχει παραβατικότητα και εγκληματικότητα, μέσα σε ένα σχολείο που η δασκάλα δεν θα μπορεί να αντεπεξέλθει στις συνθήκες».

 

Θέλοντας να διευκρινίσει τι εννοούσε, ο Νεκτάριος Σφυράκης μίλησε την Παρασκευή στο Μεσημέρι Με Τον Γιώργο Λιάγκα. Εκεί ξεκαθάρισε πως ήθελε να αναδείξει την ανυπαρξία δομών ώστε να μπορέσουν τα προσφυγόπουλα να μάθουν ελληνικά και να ενσωματωθούν σε τάξεις με ελληνόπουλα, ενώ ανέφερε πως για τους χαρακτηρισμούς περί ρατσισμού που του αποδόθηκαν, έχει απευθυνθεί στον εισαγγελέα.

«Επειδή έχει γίνει ένας χαμός από χθες, εγώ αυτό που είπα και ακούγοντας την συνέντευξή μου είναι πέρα για πέρα κατανοητό καθώς αυτό που είπα με τα δικά μου λόγια είναι αυτό που λέγεται πίσω από τις κλειστές πόρτες. Δηλαδή ότι το δημόσιο σχολείο έχει πάρα πολλά προβλήματα. Το ελληνικό κράτος δεν έχει ορίσει κάποιες δομές, ώστε να προσαρμόζονται πιο εύκολα σε ότι να κάνει με το γνωστικό κομμάτι.

Εγώ που έζησαν στη Γερμανία είχε ένα τμήμα που προετοίμαζε τα παιδιά για τη γερμανική γλώσσα, γιατί εγώ είμαι παιδί μεταναστών στη Γερμανία, και έχω φάει… αρκετά όλο το θέμα αυτού που περιγράφεις, όχι τόσο μπούλινγκ αλλά τόσο ότι μας προετοίμαζε το σχολείο να προσαρμοστούμε κυρίως στη γλώσσα. Από εκεί και πέρα όταν έκρινε ότι μπορούμε να παρακολουθήσουμε τα μαθήματα με το υπόλοιπο τμήμα μας… προωθούσε.

Αυτό δεν ενέχει κανενός είδος ρατσισμού, αλλά αυτό που ήθελα να πως είναι πως το δημόσιο έχει πολλά προβλήματα. Δεν αφήνει τον εκπαιδευτικό πατριώτη, εννοώ αυτόν που κάνει καλά τη δουλειά του. Πλέον επειδή ο κάθε δημόσιος υπάλληλος έχει φύγει από το θέμα της αξιολόγησης και γίνεται ένας ψιλοχαμός σε αυτό το θέμα.

Το γλωσσικό κομμάτι πάει πίσω όλο το σύστημα. Η ελληνική πολιτεία πρέπει να προβλέψει τι θα κάνει και με αυτά τα παιδιά που έχουν γλωσσικές δυσκολίες. Αυτό αν το κάνει ρατσιστικό…».

Keywords
Τυχαία Θέματα