Μαθητές έφτιαξαν ασανσέρ που ανεβοκατεβαίνει με...παλαμάκια (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Με… παλαμάκια λειτουργεί ο «μαγικός» ανελκυστήρας, που δημιούργησαν μαθητές της έκτης τάξης δημοτικού. Μέσα σε μόλις 20 ημέρες, η ομάδα ρομποτικής «Robokom» του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, δημιούργησε ένα ρομποτικό μοντέλο ανελκυστήρα, για να «απαντήσει» στο πρόβλημα εξυπηρέτησης ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Η εργασία της ομάδας αναδείχθηκε, μεταξύ των εργασιών 16 ομάδων ως η καλύτερη, στον 1ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (28/2/2015 στην Αλεξανδρούπολη), εξασφαλίζοντας το «εισιτήριο»

πρόκρισης στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στις 28 Μαρτίου 2015.

Ο «μαγικός» ανελκυστήρας λειτουργεί με δύο βασικούς αισθητήρες, της απόστασης και του ήχου. Έτσι, όταν πλησιάζει ο χρήστης στο ασανσέρ, οι θύρες του ανοίγουν αυτόματα, ή εναλλακτικά, όταν η καμπίνα του ασανσέρ δε βρίσκεται στον όροφο, στον οποίο βρίσκεται ο χρήστης, λαμβάνει εντολή να ανέβει ή να κατέβει με δύο χτυπήματα των χεριών (παλαμάκια).

Την ομάδα Robokom αποτελούν οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης Αναστάσιος Βαβατσικλής, Κωνσταντίνος Γεωργακούδης, Κωνσταντίνος Κελεσίδης, Βασίλης Οικονόμου, Χρήστος Τζανίδης, Πέτρος Χονδρός. «Υπήρξε ζωηρό ενδιαφέρον από πολλούς μαθητές και επιλέχθηκαν οι έξι -τόσους προέβλεπαν οι όροι του διαγωνισμού- με βάση τις επιδόσεις τους και την κλίση στην Πληροφορική», διευκρινίζει ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Όπως αναφέρει το inkomotini.gr, τα παιδιά διδάχθηκαν βασικές αρχές γύρω από τον προγραμματισμό, μέσα από μία γλώσσα φιλική στην ηλικία τους, ενώ χρειάστηκε να δουλέψουν πάνω στην εργασία τους με τους καθηγητές τους, αρκετές ώρες εκτός του σχολικού προγράμματος.

Η ομάδα Robokom ήδη προετοιμάζεται για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό στην Αθήνα, ενώ εξετάζει και τη δυνατότητα να εξελίξει την πρότασή της για τον ανελκυστήρα, που προορίζεται ως εφαρμογή για κατοικίες, ώστε να γίνει πρότυπο για τη δημιουργία ανελκυστήρων για ΑμεΑ, σε δημόσιες υπηρεσίες

Keywords
Τυχαία Θέματα