Mary της Δανίας: Η απροσδόκητη χάρη που ζητήθηκε από τη βασίλισσα

23:48 2/8/2024 - Πηγή: InStyle

H βασίλισσα Mary της Δανίας καλείται να παραβιάσει το βασιλικό πρωτόκολλο και να υπερβεί τους συνταγματικούς περιορισμούς για μια ακτιβιστική δράση. Το όνομα του Paul Watson βρίσκεται στα χείλη όλων εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες. Ο ακτιβιστής κατά της φαλαινοθηρίας συνελήφθη με διεθνές ένταλμα της Ιντερπόλ

στις 21 Ιουλίου.

Ο Paul Watson έπλεε για να αναχαιτίσει ένα νέο ιαπωνικό φαλαινοθηρικό που κατασκευαζόταν στον Βόρειο Ειρηνικό, όταν σταμάτησε για να ανεφοδιάσει το πλοίο του. Είχε μόλις ελλιμενιστεί στο ελεγχόμενο από τη Δανία λιμάνι Νουκ της Γροιλανδίας.

View this post on Instagram

A post shared by DET DANSKE KONGEHUS (@detdanskekongehus)

Έτσι, ο πρώην ηγέτης των Πράσινων της Αυστραλίας, Bob Brown, απηύθυνε έκκληση στη βασίλισσα Mary της Δανίας να ζητήσει την απελευθέρωση του Paul Watson. Ο ιδρυτής της οργάνωσης για την προστασία της θάλασσας Sea Shepherd και συνιδρυτής της Greenpeace κρατείται σήμερα στη Γροιλανδία. Θα μπορούσε να καταδικαστεί σε 15 χρόνια φυλάκιση στην Ιαπωνία, κυρίως για συνέργεια σε επίθεση και καταπάτηση πλοίου.

Ο Bob Brown παρακάλεσε τη Mary της Δανίας να αντιταχθεί στις “σκληρές” πρακτικές φαλαινοθηρίας και να διαπραγματευτεί την απελευθέρωση του ακτιβιστή παρά “τους συνταγματικούς περιορισμούς που επιβάλλονται στη μοναρχία”, μετέδωσε το SBS News.

Keywords
Τυχαία Θέματα