Κλάμερ: Μπορεί να βλάψει τα μαλλιά σας;

Τη δεκαετία του ’80 και του ’90, τα scrunchies έγιναν το απόλυτο αξεσουάρ μαλλιών για τα It-girls, προσφέροντας μια απλή και στιλάτη λύση για να τραβούν τα μαλλιά πίσω. Σήμερα, η ίδια αυτή αρχή ισχύει και για τα κλάμερ, τα εξαιρετικά δημοφιλή αξεσουάρ μαλλιών λόγω της ευελιξίας τους.

Μπαίνουν τα μαλλιά στο πρόσωπό σας; Η λύση είναι ένα κλάμερ. Τρίτη μέρα χωρίς λούσιμο; Η λύση

είναι -μαντέψτε- ένα κλάμερ. Θέλετε ένα χαλαρό updo χτένισμα αλλά δεν θέλετε το σημάδι από το λαστιχάκι; Κλάμερ και πάλι. Ωστόσο, το να τραβάτε πίσω τα μαλλιά σας μπορεί να προκαλέσει ζημιά, και ειδικότερα σπάσιμο. Άραγε, και ένα κλάμερ μπορεί να προκαλέσει την ίδια βλάβη;

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sonia | Certified Trichologist (@basicallyrapunzel_)

Μπορούν τα κλάμερ να βλάψουν τα μαλλιά σας;

Οποιοδήποτε αξεσουάρ μαλλιών μπορεί να βλάψει τα μαλλιά αν το χρησιμοποιήσουμε υπερβολικά συχνά ή με λάθος τρόπο, και τα κλάμερ δεν είναι εξαίρεση. Όταν το χρησιμοποιείτε, αποφύγετε να τραβάτε τα μαλλιά πολύ σφιχτά και να τα κλείνετε στο ίδιο σημείο καθημερινά. Γιατί αυτό μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο και να αποδυναμώσει την τρίχα με την πάροδο του χρόνου. Τα κλάμερ ειδικά αν τα χρησιμοποιούμε επαναλαμβανόμενα ή πολύ σφιχτά, μπορούν να δημιουργήσουν σημεία πίεσης στα μαλλιά, οδηγώντας σε σπάσιμο ή τάση στη ρίζα.

Τι να προσέχουμε;

Να προσέχετε το σχέδιο του κλάμερ σας. Ενώ οι κοφτερές άκρες μπορεί να ταιριάζουν με το λουκ σας, μπορεί να προκαλέσουν φθορές. Επίσης καλό είναι να το αποφεύγετε όταν οδηγείτε, καθώς μπορεί να επηρεάσει την άνεση και την ασφάλειά σας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lydia Rose (@fashioninflux)

Οι εναλλακτικές για τα κλάμερ

Αν θέλετε τα μαλλιά σας μακριά από το πρόσωπό σας, ή αν τα κλάμερ δεν σας βολεύουν, έχουμε τις εξής δυο προτάσεις ως εναλλακτικές λύσεις.

Φουρκέτες: Σταθεροποιούν οποιοδήποτε χτένισμα με παρόμοιο τρόπο.

Σατέν scrunhies: Eίναι μαλακά και βοηθούν στη μείωση της τριβής και του φριζαρίσματος ενώ ελαχιστοποιούν το σπάσιμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα