Αβραμόπουλος: Η Ευρώπη αιφνιδιάστηκε αλλά κινείται. Μεγάλες ευθύνες των κρατών- μελών για το προσφυγικό

«Η Ευρώπη κινείται, αλλά ευθύνη έχουν και τα κράτη μέλη που καλούνται να εφαρμόσουν αυτή την πολιτική», δήλωσε ο Επίτροπος Μετανάστευσης Εσωτερικών και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος στον ΣΚΑΙ.

«Η Ε.Ε. κινήθηκε έγκαιρα. Μέσα σε 6 μήνες καταθέσαμε, συζητήθηκε στο ευρωκοινοβούλιο και ενεκρίθη η ατζέντα για τη μετανάστευση στην Ευρώπη και μέσα σε τρεις μήνες από αυτό, ένα σχέδιο δράσης για την καταπολέμηση
των διακινητών, την τρομερή αυτή βιομηχανία που έχει στηθεί και εκμεταλλεύεται αυτούς τους δυστυχείς ανθρώπους και τελευταία το πρόγραμμα για την επανεγκατάσταση. Άρα η Ευρώπη κινείται. Τα κράτη μέλη έχουν μεγάλο μέρισμα ευθύνης που πρέπει να ακολουθήσουν αυτή την πολιτική» ανέφερε.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και δέχεται μεγάλη πίεση και είναι αλήθεια ότι αιφνιδιάστηκε όπως και η Ευρώπη, τονίζει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Η Ελλάδα δέχεται αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο μέρος του προσφυγικού ρεύματος και είναι υποχρεωμένη να προσφέρει βοήθεια κάτω από όρους αξιοπρέπειας σε όλους εκείνους που θέλουν να ξεφύγουν από καταστροφές πολέμους και διωγμούς. Η Ελλάδα τώρα όμως κινείται».

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αναφέρει ότι δεν γίνεται κανένα παζάρι με την Τουρκία, ότι χρειάζεται χρήματα για να σταματήσουμε τις ροές και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για έξαρση του προσφυγικού.

«Αν η Τουρκία δεν γίνει μέρος της προσπάθειας της Ευρώπης η κατάσταση θα επιδεινωθεί».

Για το αν άργησε η χώρα μας να ανταποκριθεί στο προσφυγικό κύμα απάντησε ότι «Η Ελλάδα είχε άλλες προτεραιότητες και αναφέρομαι στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης και κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι το καλοκαίρι θα πέρναγαν χιλιάδες πρόσφυγες από τα παράλια της Τουρκίας».

Ο Δ. Αβραμόπουλος τονίζει ότι στην Ελλάδα θα έχουν βάση 50.000 πρόσφυγες και ότι η Ευρώπη έχει ανάγκη τους μετανάστες.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα