Σκακίστρια προσπάθησε να δηλητηριάσει αντίπαλό της ρίχνοντας στα πιόνια υδράργυρο (Βίντεο)

Μια Ρωσίδα σκακίστρια αντιμετωπίζει ισόβια αποκλεισμό από επίσημους αγώνες, αφού φέρεται να προσπάθησε να δηλητηριάσει μια αντίπαλο απλώνοντας υδράργυρο στη σκακιέρα της. 

Η Amina Abakarova, μια 40χρονη σκακίστρια από τη Ρωσική Δημοκρατία του Νταγκεστάν, κατηγορείται ότι προσπάθησε να δηλητηριάσει μια άλλη αθλήτρια κατά τη διάρκεια ενός τουρνουά σκακιού στη Μαχατσκάλα, αναφέρει το Oddity Central.

Πλάνα παρακολούθησης από το πρωτάθλημα σκακιού του Νταγκεστάν δείχνει την 40χρονη γυναίκα να

απλώνει μια ουσία που αργότερα αναγνωρίστηκε ως υδράργυρος στη σκακιέρα και σε κομμάτια που θα χρησιμοποιούσε αργότερα μια άλλη παίκτρια, η Umayganat Osmanova.

Το πλάνα CCTV δείχνει ξεκάθαρα την Abakarova να περπατά προς το τραπέζι όπου η Osmanova επρόκειτο να παίξει και να παραποιεί τη σκακιέρα και τα πιόνια πριν απομακρυνθεί ανέμελα για να μην τραβήξει την προσοχή.

Οι ενέργειές της μάλλον θα είχαν περάσει απαρατήρητες αν η Umayganat Osmanova δεν είχε αρχίσει να εμφανίζει συμπτώματα όπως ναυτία και ζάλη μόλις 30 λεπτά αργότερα.

Η 30χρονη Umayganat Osmanova κατέληξε να χρειάζεται ιατρική βοήθεια και εξακολουθεί να αναρρώνει από την απόπειρα δηλητηρίασης. Είπε στους Ρώσους δημοσιογράφους ότι άρχισε να αισθάνεται άσχημα μόλις λίγα λεπτά αφού κάθισε στο τραπέζι του σκακιού και πιστεύει ότι θα πέθαινε αν δεν είχε παρατηρήσει κάτι περίεργο στα πιόνια της και στη σκακιέρα.

«Ακόμα νιώθω άσχημα. Στα πρώτα λεπτά ένιωσα έλλειψη αέρα και γεύση σιδήρου στο στόμα μου. Έπρεπε να περάσω περίπου πέντε ώρες σε αυτό το ταμπλό. Δεν ξέρω τι θα μου είχε συμβεί αν δεν το είχα δει νωρίτερα», είπε η Osmanova στο Russia Today.

Αφού οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι το θύμα είχε δηλητηριαστεί με υδράργυρο, οι διοργανωτές του τουρνουά σκακιού έλεγξαν τα πλάνα της κάμερας παρακολούθησης και είδαν την Amina Abakarova να παραποιεί τη σκακιέρα της αντίπαλης της.

Όταν ήρθε αντιμέτωπη με τα αποδεικτικά στοιχεία, η 40χρονη ομολόγησε ότι προσπάθησε να δηλητηριάσει την Umayganat Osmanova με υδράργυρο από ένα παλιό θερμόμετρο ως τρόπο «να την βγάλει έξω από το τουρνουά», παραδεχόμενη ότι ένιωθε «προσωπική εχθρότητα» προς την Osmanova.

Ωστόσο, αρνήθηκε ότι ήθελε να βλάψει την αντίπαλό της, υποστηρίζοντας ότι ήθελε μόνο να τη φοβίσει.

Όσοι γνωρίζουν την Amina Abakarova δήλωσαν σοκαρισμένοι από τις πράξεις της, χαρακτηρίζοντάς την ως μια πολύ ευγενική προπονήτρια σκακιού για παιδιά.

Προφανώς, αυτή και η Osmanova γνωρίζονται από την παιδική ηλικία και ήταν πάντα ανταγωνιστές σε περιφερειακό επίπεδο.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η Abakarova αντιμετωπίζει πλέον ισόβιο αποκλεισμό, απόλυση από την εργασία και ποινική δίωξη.

Related...Μάγκνους Κάρλσεν: Ο καλύτερος παίκτης στο σκάκι έχασε επειδή του γλίστρησε το ποντίκι (βίντεο)Σκάκι: Ο Χανς Νίμαν έκλεψε σε περισσότερες από 100 παρτίδεςΣκάνδαλο Κάρλσεν εναντίον Νίμαν: Πώς μπορεί κάποιος να «κλέψει» στο σκάκι
Keywords
Τυχαία Θέματα
Σκακίστρια, Βίντεο,skakistria, vinteo