Το Ιράν ζητά έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Μ. Ανατολή

Την έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ζητά το Ιράν μετά τον θάνατο του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα από ισραηλινό πλήγμα σε προάστιο της Βηρυτού, με επιστολή προς το ΣΑ.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), ο ιρανός πρεσβευτής στον ΟΗΕ Αμίρ Σαΐντ Ιραβανί καλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας «να λάβει άμεσα και αποφασιστικά μέτρα για να σταματήσει την ισραηλινή επιθετικότητα

και να αποτρέψει να οδηγηθεί η περιοχή σε ολοκληρωτικό πόλεμο».

Να σημειωθεί ότι μετά τον θάνατο του Χασάν Νασράλα, οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν και τον αναπληρωτή διοικητή των Ιρανικών Φρουρών της Επανάστασης.

Ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης κήρυξε πενθήμερο πένθος στο Ιράν για τον θάνατο του Νασράλα, λέγοντας ότι «το αίμα του μάρτυρα δεν θα μείνει χωρίς εκδίκηση» και ότι κι άλλοι θα ακολουθήσουν τη δική του πορεία.

Related...Λίβανος: Τριήμερο πένθος στη χώρα για τον θάνατο του Χασάν ΝασράλαΛίβανος: Συνεχίζεται το σφυροκόπημα του Ισραήλ με αεροπορικές επιθέσεις - Εντολή για εκκένωσηΜέση Ανατολή ώρα μηδέν: Ο πιθανός διάδοχος Νασράλα και ο φόβος σκληρής «εκδίκησης» του Ιράν
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιράν, Συμβουλίου Ασφαλείας, ΟΗΕ, Ανατολή,iran, symvouliou asfaleias, oie, anatoli