Τυφώνας Μίλτον: O «υπολοχαγός Νταν» κι άλλοι αμετανόητοι κάτοικοι της Φλόριντα που αρνούνται να φύγουν

Ένας άνδρας στην Τάμπα της Φλόριντα, ο οποίος ονομάστηκε «υπολοχαγός Νταν», έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επειδή ήθελε να μείνει στο σκάφος του κατά τη διάρκεια του τυφώνα Μίλτον.

Η πόλη της Τάμπα στη Φλόριντα φαίνεται ότι θα νιώσει την πλήρη δύναμη του τυφώνα Μίλτον κατηγορίας 5, λένε οι μετεωρολόγοι, καθώς η πόλη ετοιμάζεται να χτυπηθεί από το επίκεντρο της καταιγίδας - με μέγιστους ανέμους 250 χλμ/ώρα. 

Ωστόσο ορισμένοι κάτοικοι της περιοχής επέλεξαν να παραμείνουν παρά τη ρητή εντολή «φύγετε ή θα πεθάνετε» που έλαβαν από τις αρχές εκατομμύρια

πολίτες.

Ενας εξ΄ αυτών ο οποίος ονομάστηκε «υπολοχαγός Νταν», έγινε μάλιστα viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επειδή επιθυμεί να παραμείνει στο σκάφος του κατά τη διάρκεια του τυφώνα Μίλτον.

Αρχικά έγινε viral χάρη σε μια συνέντευξη που έδωσε σ′ έναν διάσημο TikToker, όπου εξήγησε γιατί αποφάσισε να μείνει.

«Είμαι σε καλή φόρμα, δεν χαμπαριάζω. Τα έχουμε στήσει όλα με τον [σωστό] τρόπο, ξέρουμε τι κάνουμε», είπε. «Αν είσαι στη στεριά, κινδυνεύεις να πνιγείς. Εγώ είμαι σε σκάφος, στο σκάφος απλά θα μπουν νερά».

@terrenceconcannon

@JoeSea on why he wont leave the boat

original sound - Tampa Terrence

Όπως ήταν φυσικό, οι χρήστες των social media ανησύχησαν γι′ εκείνον, καθώς οι μετεωρολόγοι προειδοποιούσαν ότι ο τυφώνας Μίλτον θα ήταν μια από τις ισχυρότερες καταιγίδες που έπληξαν ποτέ τη Φλόριντα. Αναμένονται κύματα ύψους 4.5 μέτρων, πλημμυρίζοντας μεγάλο μέρος της περιοχής στην οποία εδρεύει ο Νταν στην Τάμπα.

Η αστυνομία και πολλοί άλλοι προσπάθησαν να τον πείσουν να αφήσει πίσω το σκάφος του, αλλά εκείνος δίσταζε να το κάνει, επειδή είναι η μοναδική του ιδιοκτησία

Κατά τη διάρκεια ενός TikTok Live στις 8 Οκτωβρίου, είπε ότι αν κάποιος τον βοηθούσε να βρει ένα μέρος για να μείνει, θα ήταν πρόθυμος να αφήσει το σκάφος του.

Σύμφωνα με αρκετούς χρήστες στο X, ο αρχηγός της αστυνομίας της Τάμπα τον έπεισε τελικά να εγκαταλείψει το σκάφος.

«Ο αρχηγός της αστυνομίας της Τάμπα τον επισκέφθηκε και τον έπεισε να πάει σε ένα καταφύγιο. Είμαι τόσο ανακουφισμένος!», σχολίασε ένας χρήστης.

If you were following the story of disabled veteran ‘Lieutenant Dan’ riding out Cat 5 Hurricane Milton on his 20 foot boat (took him 5 years to get, & it’s all he owns) in the Tampa Harbor, he will now be SAFE.

The Tampa Police Chief visited him, and convinced him to go to a… pic.twitter.com/MLFaepjNCA

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τυφώνας Μίλτον, Νταν, Φλόριντα,tyfonas milton, ntan, florinta