Πολιτική κρίση στα Κατεχόμενα της Κύπρου – Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός του ψευδοκράτους

Την παραίτησή του στον Πρόεδρο του Ψευδοκράτους Μουσταφά Ακιντζί υπέβαλλε ο πρωθυπουργός Οζερσάι.

Ο πρωθυπουργός οδηγήθηκε σε αυτή την κίνηση μετά από την κατάρρευση της τετρακομματικής συμμαχίας που κατάφερε και στήριξε μια κυβέρνηση συνεργασίας στις εκλογές του 2018, μετά από 460 μέρες στην εξουσία.

Οι εξελίξεις έρχονται στη σκιά της κρίσης στην περιοχή, με την Τουρκία να παραβιάζει την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αξίζει να σημειωθεί πως λίγες μέρες

πριν είχε βρεθεί στα κατεχόμενα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Πριν την παραίτηση του Οζερσάι είχε προηγηθεί εκείνη του Σερντάρ Ντενκτάς από το «υπουργείο Οικονομικών».

Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν πως η κυβέρνηση κατέρρευσε λόγω εσωτερικών πιέσεων. «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) έχει τίτλο «Η κρίση για το οικόπεδο αποτελείωσε την κυβέρνηση», αναφερόμενη στην εκμίσθωση «κρατικής γης» από το «υπουργείο Δημοσιονομικών».

Ταυτόχρονα αναφέρει πως ότι η παραίτηση του Σερντάρ Ντενκτάς δεν αρκούσε και το κόμμα του Λαού αποχώρησε από την τετρακομματική «κυβέρνηση». Σύμφωνα με την εφημερίδα αναμένεται να δοθεί εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης» θα δοθεί στον πρόεδρο του ΚΕΕ, Ερσίν Τατάρ.

Ο ίδιος Οζερσάι ενδέχεται θέσει υποψηφιότητα για την «προεδρία».

Οι εξελίξεις έρχονται στη σκιά της κρίσης στην περιοχή, με την Τουρκία να παραβιάζει την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αξίζει να σημειωθεί πως λίγες μέρες πριν είχε βρεθεί στα κατεχόμενα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

(Με πληροφορίες από cnn.gr, reuters.com, news247.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα