Σε πύρινο κλοιό η Εύβοια: Ξέσπασε και τέταρτη φωτιά – Συνελήφθη 64χρονος για εμπρησμό

Η φωτιά μαίνεται ένα 24ωροΣυνελήφθη ένας 64χρονος για εμπρησμό«Η μάχη είναι σε εξέλιξη», λέει ο Αντιπεριφερειάρχης

Σε «πύρινο κλοιό» βρίσκεται από το μεσημέρι της Πέμπτης (04/05) η Εύβοια, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για εμπρησμούς και να υπάρχουν τέσσερα μέτωπα ενεργά, καθώς μια ακόμη πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Τραχήλι του δήμου Κύμης – Αλιβερίου και κοντά στις υπόλοιπες τρεις.

Το πρωί της Παρασκευής (05/07) συνελήφθη ένας 64χρονος άνδρας, ο οποίος κατηγορείται για την εκδήλωση της πυρκαγιάς στα

Μανίκια.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο 64χρονος, που συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας στα Μανίκια της Εύβοιας, φέρεται να προσπαθούσε να κάψει υπολείμματα καλλιεργειών με χρήση γυμνής φλόγας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η φωτιά ξεκίνησε από τον περιβάλλοντα χώρο του σπιτιού του.

Οι φλόγες απείλησαν το χωριό Γαβαλάς. Οι δυνατοί άνεμοι που επικρατούν στην περιοχή, βοήθησαν την φωτιά να περάσει τον δρόμο και να φτάσει στο ρέμα λίγο πριν από το χωριό. Μεγάλος αριθμός πυροσβεστικών οχημάτων βρίσκεται εκεί για να προστατεύσουν στα σπίτια και τις περιουσίες των κατοίκων.

«Σαν να φαίνεται η κατάσταση κάπως καλύτερη. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να περιορίσουν την μεγάλη αναζωπύρωση που είχαμε πριν λίγες ώρες και να περιορίσουν την δύναμη της φωτιάς. Δεν σταματάμε τον αγώνα, είμαστε όλοι εδώ και οι προσπάθειες κατάσβεσης συνεχίζονται με όλα τα μέσα από στεριά και από αέρα. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ακόμη, το φαινόμενο όμως που ξέσπασε στο Δήμο μας είναι δραματικό στο σύνολο του», είπε στο «Evia Vima» ο αντιδήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου Γεώργιος Μπόκαρης.

Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας: Η μάχη είναι σε εξέλιξη

«Η μάχη είναι σε εξέλιξη. Είμαστε όλοι στην πρώτη γραμμή. Μιλάμε για 3 τρεις φωτιές με οχτώ μέτωπα», υπογράμμισε, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας και νεοεκλεγείς περιφερειάρχης, Φάνης Σπανός, ο οποίος βρίσκεται από τη νύχτα στην περιοχή.

«Όλη τη νύχτα και μέχρι και αυτήν τη στιγμή συνεχίζουμε τις προσπάθειες με εναέρια και επίγεια μέσα για να τεθούν σε πλήρη έλεγχο όλα τα μέτωπα των πυρκαγιών», ανέφερε ο κ. Σπανός και πρόσθεσε:

«Η Πυροσβεστική και τα μηχανήματα της Περιφέρειας είναι στην πρώτη γραμμή και δουλεύουμε, ώστε να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Προσπαθούμε να ελαχιστοποιηθούν οι καμένες εκτάσεις».

(πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ/tvstar.gr/eviavima.com.gr)

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα