Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Αρτέμιδα – Εκκενώθηκε ο οικισμός «Αγία Κυριακή» (video)

Μετά τον Νέο Βουτζά, όπου κάηκαν σπίτια, νέο μέτωπο πυρκαγιάς ξέσπασε την Πέμπτη (10/09) στην βορειοανατολική Αττική, με την Πυροσβεστική να δίνει μάχη σε μέτωπο στη Ραφήνα. Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και από τον Νέο Βουτζά. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν και δυο ελικόπτερα και μετά από περίπου μία ώρα η πυρκαγιά σημείωσε ύφεση, ενώ πρώτα εκκενώθηκε ο οικισμός «Αγία Κυριακή» προς την Αρτέμιδα.

Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 13:30 σε οικόπεδο και σε χώρο με ξερά χόρτα και πήρε πάρει διαστάσεις, με αποτέλεσμα να κινηθεί προς την Αρτέμιδα.

Η Πυροσβεστική ειδοποίησε από νωρίς τους κατοίκους του οικισμού «Αγίας Κυριακής» να φύγουν από τα σπίτια τους, καθώς κινδύνευσαν τόσο από τη φωτιά όσο και από τις ρίψεις νερού που γίνονταν από ελικόπτερα και αεροσκάφη. Στην περιοχή υπάρχουν και διάσπαρτα σπίτια. 

Η φωτιά έφτασε στις αυλές των σπιτιών, ενώ ένας άνθρωπος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, καθώς αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα. Υπήρξαν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή

Λίγο μετά τις 14:45 το μέτωπο παρουσίασε καλύτερη εικόνα με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη για να το περιορίσουν. 

Πιο συγκεκριμένα στο σημείο επιχειρούν: 65 πυροσβέστες με 15 οχήματα, πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, τρία ελικόπτερα, εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

#Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην Αρτέμιδα Αττικής.
Κινητοποιήθηκαν 65 #πυροσβέστες, με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 15 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ και 3 Ε/Π. Συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) September 10, 2020

Σύμφωνα με το «irafina.gr» η φωτιά ξέσπασε στην Αρίωνος, κοντά στο σημείο που κατασκευάζεται το νέο Αθλητικό Παραολυμπιακό Κέντρο, Αρίωνος και Αγίου Γεωργίου.

Την ίδια ώρα σε ύφεση δόθηκαν και οι φωτιές που είχαν ξεσπάσει νωρίς το μεσημέρι σε Πάρνηθα και Νέο Βουτζά.

Keywords
Τυχαία Θέματα