Τσιόδρας για κορονοϊό: Τα μέτρα στις πύλες εισόδου δεν μπορούν να τον σταματήσουν (video)

Ψυχραιμία αλλά όχι και εφησυχασμός είναι το μήνυμα του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, μετά την ευρεία σύσκεψη λοιμωξιολόγων, που έγινε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας για το ζήτημα του κορονοϊού, στο υπουργείο Υγείας.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας μεταφέροντας και την άποψη των υπολοίπων επιστημόνων, εξήγησε ότι το 85% των περιστατικών που αφορούν τον κορονοϊό, ίσως και περισσότερο, όπως είπε χαρακτηριστικά, βιώνουν την ίωση αυτή, σαν ένα απλό κρυολόγημα. Όπως εξήγησε, δεν χρειάζεται εφησυχασμός, αλλά ούτε και επιπλέον μέτρα στις πύλες εισόδου της χώρας, καθώς όπως έχει

φανεί, η αυξημένη επιτήρηση σε αεροδρόμια και λιμάνια έχει μικρά περιθώρια επιτυχίας όσον αφορά την αναγνώριση ενός κρούσματος. Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι το 90% των κρουσμάτων δεν εντοπίστηκαν από τις θερμικές κάμερες και στις πύλες εισόδου.

Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι σχεδιάζονται ήδη και θα ληφθούν οριζόντια μέτρα για την επόμενη μέρα, ώστε ο υγειονομικός μηχανισμός να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει πιθανό κρούσμα στη χώρα μας το οποίο παραμένει πάντα ένα σοβαρό ενδεχόμενο.

Τα μέτρα αυτά, όπως είπε, θα αφορούν τη θωράκιση του συστήματος με προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού και επιπλέον χρηματοδότηση.

Ανακοίνωση της ελληνικής πρεσβείας στην Ιταλία

Την ίδια ώρα, οι Αρχές εξετάζουν τον τρόπο με τον οποίο θα επιστρέψουν οι έλληνες μαθητές που βρίσκονται στην Ιταλία όπου τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την φονική επιδημία και δεκάδες έχουν νοσήσει.

Η ελληνική πρεσβεία στην Ιταλία εξέδωσε το απόγευμα της Δευτέρας ανακοίνωση σχετικά με τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα και την επιστροφή Ελλήνων μαθητών, στην οποία υπογραμμίζεται:

«Οι ιταλικές αρχές έχουν λάβει προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του CΟVID-19, κυρίως στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπως το κλείσιμο σχολείων για την τρέχουσα εβδομάδα, η αναβολή ορισμένων εκδηλώσεων του Καρναβαλιού, καθώς η αναβολή των προγραμματισμένων για το επόμενο διάστημα σχολικών εκδρομών ιταλικών σχολείων, τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό.

Για προληπτικούς επίσης λόγους, οι ελληνικές αρχές στην Ιταλία μεριμνούν σε συνεργασία με τους διευθυντές των Λυκείων που βρίσκονται στη χώρα για την ομαλή επιστροφή τους στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει λόγος αυξημένης ανησυχίας, πολλώ μάλλον πανικού.

Οι Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην Ιταλία, καλούνται να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρμοδίων ιταλικών αρχών. Όσοι επιθυμούν να μεταβούν στην Ιταλία, θα πρέπει να απευθύνονται στην πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα, προκειμένου να ενημερώνονται για τις συνθήκες που επικρατούν στον τόπο προορισμού τους».

 

Πηγή: Τσιόδρας για κορονοϊό: Τα μέτρα στις πύλες εισόδου δεν μπορούν να τον σταματήσουν (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα