Ο Τσακαλώτος «αδειάζει» τον Πετρόπουλο για το Δώρο Πάσχα: «Πρώτη φορά το ακούω»

Τις δηλώσεις Πετρόπουλου διαψεύδουν κυβερνητικές πηγές και ιδιαίτερο ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τσακαλώτος, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ερωτήθηκε για το Δώρο του Πάσχα και τις δηλώσεις Πετρόπουλου ανέφερε χαρακτηριστικά «πρώτη φορά το ακούω, ρωτήστε τον κ. Πετρόπουλο». Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα ο κ. Πετρόπουλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 88,6 έκανε λόγο για έκτακτο επίδομα

Πάσχα σε δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους.

Είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο δηλώνοντας πως «ακούγεται και λένε πολλοί ότι θα δώσουμε εκτάκτως ένα επίδομα, διότι υπάρχει ένα μέρος που μπορούμε να δώσουμε».

Συγκεκριμένα είπε ότι «μέσα στον Απρίλιο θα καταθέσουμε το σχετικό νομοσχέδιο ώστε να ισχύσει από τη δημοσίευση στο ΦΕΚ μέχρι το τέλος Απριλίου. Θα αφορά όσες εισφορές έχουν δημιουργηθεί μέχρι 31/12 2016. Η ωφέλεια θα φτάσει κατά μέσο όρο μέχρι και 60%. Η ρύθμιση των 120 δόσεων δεν αφορά τις εισφορές του 2019. Όποιος δεν τις καταβάλλει κάθε μήνα θα κριθεί ως κακόπιστος. Το συνολικό ποσό των οφειλών είναι 16,2 δισ. και αφορά 900.000 ανθρώπους. Από αυτούς οι 80.000 δεν μπορούν να πάρουν σύνταξη και επιτέλους θα πάρουν. Πρόκειται για ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες. Θα ενταχθούν και οφειλές επιχειρήσεων σε δεύτερο χρόνο».

«Εμείς θα προχωρήσουμε στη ρύθμιση των 120 δόσεων είτε συμφωνήσουν είτε όχι οι θεσμοί. Αλλά πιστεύω ότι θα συμφωνήσουν γιατί δεν θα προκύψει δημοσιονομικό πρόβλημα. Ακόμη και ο τεχνικός σύμβουλος του ΔΝΤ που βρισκόταν με το υπουργείο συμφωνούσε και δεν του το επέτρεψαν οι κεντρικοί παράγοντες», συμπλήρωσε ο κ. Πετρόπουλος.

Ο ίδιος, ωστόσο, πρόσθεσε πως «αυτές είναι αποφάσεις που σχεδιάζονται κεντρικά και ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει»

Keywords
Τυχαία Θέματα