Συγκλονίζει Έλληνας του Ισραήλ: «Είμαστε κλεισμένοι σε δωμάτιο από μπετόν, καθαρίζουν εν ψυχρώ παιδιά και γυναίκες»

Συγκλονίζει η μαρτυρία του κ. Μάκη Λεβή, Έλληνα από το νότιο Ισραήλ. «Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη. Από χθες στις 6:30 το πρωί βρισκόμαστε σε καταφύγιο με τα δύο πιτσιρίκια. Καταφύγιο εδώ είναι ένα δωμάτιο του σπιτιού που είναι φτιαγμένο από μπετόν», τόνισε στην ΕΡΤ.

«Φανταστείτε ότι η κρεβατοκάμαρα του παιδιού σας είναι φτιαγμένη από μπετόν, όλοι μπαίνουμε μέσα σε αυτό. Το καταφύγιο είναι ένα δωμάτιο με μια πόρτα που κλείνει αεροστεγώς. Είμαστε κλεισμένοι μέσα σε ένα σπίτι, πέφτουν συνεχώς

ρουκέτες, έχουμε άγνωστο αριθμό τρομοκρατών μέσα στο Ισραήλ οι οποίοι κυκλοφορούν με καλάσνικοφ και καθαρίζουν εν ψυχρώ κυρίως παιδιά και γυναίκες» τόνισε.

«Οι τρομοκράτες αυτοί είναι έξω στους δρόμους, τώρα έχουν μπει μέσα σε οικισμούς ενώ το Σάββατο έκαναν επίθεση ταυτόχρονη σε 22 οικισμούς», σημείωσε ακόμη, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Οι άνδρες επειδή υπάρχει επιστράτευση, έχουν φύγει αρκετοί από το σπίτι, έχουνε βιάσει δεν ξέρω πόσες, έχουν δείξει εδώ εικόνες, έχουν μεταφέρει μεταξύ τους φωτογραφίες, βίντεο. Μιλάμε για αποτρόπαια πράγματα. Μπαίνουν μέσα στο σπίτι και σκοτώνουν εν ψυχρώ κυρίως γυναίκες, παιδιά.

Εγώ το ξέρω… ένα από τα βίντεο που μου στέλνουν οι φίλοι μου γιατί εγώ δεν περιμένω ούτε τα διεθνή πρακτορεία, ούτε κάποιο κανάλι να το δείξει από τη δική του οπτική, ούτε τίποτα. Έχω εδώ φίλους, ζω εδώ 8 χρόνια και ξέρω από φίλους μου τι γίνεται στον απέναντι δρόμο από αυτούς», ανέφερε σε άλλο σημείο.

Όπως ανέφερε, «η πεθερά μου ήταν μέσα στο σπίτι της, σε έναν από τους οικισμούς που μπήκαν οι τρομοκράτες. Είχε κλειδωθεί μέσα στο καταφύγιο, στο δωμάτιο το ειδικό, επί 20 ώρες έχει 6 ανθρώπους με καλάζνικοφ απ’έξω, οι οποίοι έχουν κάνει το σπίτι της αγνώριστο. Δεν υπάρχει σπίτι να δούμε. Επί 20 ώρες χώριζε τη ζωή και το θάνατο μία πόρτα την οποία δεν κατάφεραν απλά να ανοίξουν».

«Εγώ πρέπει να εξασφαλίσω μια διέξοδο διαφυγής για τα παιδιά μου», δήλωσε ο κ. Λεβής που συμπλήρωσε ότι «για την ώρα (τα παιδιά) ξέρουν ότι μας επιτίθενται οι Παλαιστίνιοι της Χαμάς με ρουκέτες, οπότε πρέπει να φύγουμε γιατί αυτό κάνουμε εμείς σε κάθε πόλεμο εδώ, παίρνω τα παιδιά και τα πάω Ελλάδα».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να φύγει μόνος του. «Αυτά γίνονται μόνο σε ταινίες. Εδώ μιλήσαμε τώρα με το στρατό και με την αστυνομία. Βρήκα μία άκρη και με τη συνοδεία στρατού και αστυνομίας ένας κομβόι ανθρώπων θα φύγουμε να πάμε σε ένα πιο ασφαλές σημείο».

«Ξέρουμε σε κάθε οικισμό πάνω κάτω πόσοι είναι νεκροί, στον δικό μας είναι όλοι ζωντανοί. Ευτυχώς έχουμε μόνο δύο τραυματίες, γιατί δεν κατάφεραν να μπουν» τόνισε ακόμα ο κ. Λεβής.

#ΙΣΡΑΗΛ #ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ #ΕΛΛΗΝΕΣ #ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ #ΠΑΙΔΙΑ #ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Συγκλονίζει Έλληνας, Ισραήλ, Είμαστε,sygklonizei ellinas, israil, eimaste