Το κόκκινο κρέας δεν αποτελεί κίνδυνο για την υγεία, τι αποκαλύπτει έρευνα
Μπορεί μελέτες να συνδέουν την κατανάλωση κόκκινου κρέατος με προβλήματα υγείας όπως καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικό και καρκίνο εδώ και χρόνια, τι συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα.
Σύμφωνα με το bigthink, σχεδόν όλη η έρευνα είναι παρατηρητική, ανίκανη να αποκαλύψει πειστικά την αιτιότητα.
«Ίσως οι κρεατοφάγοι τρώνε απλώς λιγότερα λαχανικά ή τείνουν να καπνίζουν περισσότερο»Οι περισσότεροι μαστίζονται από συγχυτικές μεταβλητές. Για παράδειγμα, ίσως οι κρεατοφάγοι τρώνε απλώς λιγότερα λαχανικά ή τείνουν να καπνίζουν περισσότερο ή να ασκούνται λιγότερο; Επιπλέον, πολλά βασίζονται
Και τέλος, τα αναφερόμενα μεγέθη επιδράσεων σε αυτές τις επιστημονικές εργασίες είναι συχνά μικρά. Αξίζει πραγματικά να ανησυχείτε για έναν υποτιθέμενο 15% μεγαλύτερο κίνδυνο καρκίνου;
Η μελέτη πλήττει την τεμπέλικη έρευναΣε μια νέα, άνευ προηγουμένου προσπάθεια, επιστήμονες στο Ινστιτούτο Μετρήσεων και Αξιολόγησης Υγείας (IHME) του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον εξέτασαν εξονυχιστικά έρευνα δεκαετιών σχετικά με την κατανάλωση κόκκινου κρέατος και τις συνδέσεις του με διάφορα αποτελέσματα για την υγεία, διαμορφώνοντας ένα νέο σύστημα αξιολόγησης για την επικοινωνία των κινδύνων για την υγεία στη διαδικασία.
Τα ευρήματά τους ως επί το πλείστον διαλύουν κάθε ανησυχία σχετικά με την κατανάλωση κόκκινου κρέατος«Βρήκαμε αδύναμα στοιχεία συσχέτισης μεταξύ της μη επεξεργασμένης κατανάλωσης κόκκινου κρέατος και του καρκίνου του παχέος εντέρου, του καρκίνου του μαστού, του διαβήτη τύπου 2 και της ισχαιμικής καρδιακής νόσου. Επιπλέον, δεν βρήκαμε στοιχεία συσχέτισης μεταξύ μη επεξεργασμένου κόκκινου κρέατος και ισχαιμικού εγκεφαλικού ή αιμορραγικού εγκεφαλικού», συνόψισαν.
Οι επιστήμονες του IHME είχαν παρατηρήσει την κακή φύση της επιστήμης της υγείας για δεκαετίες. Κάθε χρόνο, δημοσιεύονται εκατοντάδες ειλικρινά τεμπέληδες μελέτες που απλώς προσπαθούν να βρουν μια παρατήρηση σύνδεσης μεταξύ κάποιας δράσης –για παράδειγμα της κατανάλωσης ενός φαγητού– και ενός αποτελέσματος υγείας, όπως ο θάνατος ή η ασθένεια.
Τελικά, λόγω των ατημέλητων μεθόδων, των διαφορετικών πληθυσμών του θέματος και των ασυνεπών στατιστικών μετρήσεων, τα πάντα, ειδικά τα διαφορετικά τρόφιμα, φαίνεται να συνδέονται και να μην συνδέονται με τον καρκίνο. Πώς υποτίθεται ότι το λαϊκό κοινό ερμηνεύει αυτό το χάος;
Ένα νέο σύστημα για τη δημιουργία κινδύνουΚαι έτσι, οι ερευνητές κατέληξαν στη συνάρτηση κινδύνου απόδειξης, μια νέα στατιστική μέθοδο για την ποσοτική «αξιολόγηση και σύνοψη των στοιχείων κινδύνου σε διαφορετικά ζεύγη κινδύνου-αποτέλεσης». Χρησιμοποιώντας τη συνάρτηση, οποιοσδήποτε ερευνητής μπορεί να αξιολογήσει τα δημοσιευμένα δεδομένα για έναν συγκεκριμένο κίνδυνο για την υγεία και στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τη συνάρτηση, να υπολογίσει έναν μόνο αριθμό που μεταφράζεται σε ένα σύστημα αξιολόγησης ενός έως πέντε αστέρων.
Η βαθμολογία ενός αστεριού υποδεικνύει ότι μπορεί να μην υπάρχει αληθινή συσχέτιση μεταξύ της συμπεριφοράς ή της κατάστασης και του αποτελέσματος της υγείας. Δύο αστέρια υποδεικνύουν ότι η συμπεριφορά ή η κατάσταση σχετίζεται τουλάχιστον με μια αλλαγή 0-15% στην πιθανότητα ενός αποτελέσματος υγείας, ενώ τα τρία αστέρια υποδεικνύουν τουλάχιστον μια αλλαγή 15-50%, τα τέσσερα αστέρια υποδεικνύουν μια αλλαγή τουλάχιστον 50-85%. , και πέντε αστέρια υποδηλώνουν μια αλλαγή περισσότερο από 85%.
Όταν το IHME χρησιμοποίησε αυτή τη λειτουργία για την κατανάλωση κόκκινου κρέατος και τις πιθανές συνδέσεις του με διάφορα αρνητικά αποτελέσματα για την υγεία, διαπίστωσαν ότι κανένα δεν δικαιολογούσε μεγαλύτερη από μια βαθμολογία δύο αστέρων.
«Υπάρχουν, ωστόσο, περισσότερα στοιχεία για τον κίνδυνο για την υγεία από την κατανάλωση πολύ λίγων λαχανικών»«Τα στοιχεία για άμεσο αγγειακό κίνδυνο ή υγειονομικό κίνδυνο από την τακτική κατανάλωση κρέατος είναι πολύ χαμηλά, σε σημείο που πιθανώς δεν υπάρχει κίνδυνος», σχολίασε ο Δρ Στίβεν Νοβέλα, νευρολόγος του Γέιλ και πρόεδρος της Νέας Αγγλίας Σκεπτικιστική Εταιρεία.
«Υπάρχουν, ωστόσο, περισσότερα στοιχεία για τον κίνδυνο για την υγεία από την κατανάλωση πολύ λίγων λαχανικών. Αυτός είναι πραγματικά ο κίνδυνος μιας δίαιτας με υψηλή περιεκτικότητα σε κρέας, αυτές οι θερμίδες κρέατος αντικαθιστούν τις θερμίδες των φυτών».
Η ομάδα του IHME σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τη λειτουργία του βάρους της απόδειξης για κάθε είδους κινδύνους για την υγεία, δημιουργώντας μια τεράστια, ελεύθερα προσβάσιμη βάση δεδομένων.
«Εκτός από τη βοήθεια των καταναλωτών, η ανάλυσή μας μπορεί να καθοδηγήσει τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής στην ανάπτυξη προγραμμάτων εκπαίδευσης για την υγεία και την ευεξία, έτσι ώστε να επικεντρωθούν στους παράγοντες κινδύνου με τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στην υγεία», η Δρ Εμμανουέλα Γακίδου, καθηγήτρια μετρικών επιστημών υγείας στο IHME και Ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, είπε σε μια δήλωση.
«Οι ερευνητές στον τομέα της υγείας μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν αυτήν την ανάλυση για να εντοπίσουν τομείς όπου τα τρέχοντα στοιχεία είναι αδύναμα και απαιτούνται πιο οριστικές μελέτες».
#ΚΟΚΚΙΝΟ_ΚΡΕΑΣ #ΥΓΕΙΑ #ΕΡΕΥΝΑ- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Φυλάκιση στους Γερμανούς στρατιωτικούς που κατέβασαν την ελληνική και ύψωσαν τη γερμανική σημαία
- Αντιγριπικό εμβόλιο - Ποιοι δεν πρέπει να το κάνουν
- Κιβωτός του Κόσμου: Το προφίλ του πατέρα Αντωνίου – Ποιος είναι ο εμπνευστής και δημιουργός της
- Κιβωτός του Κόσμου: Καταγγελίες «βόμβα» για τον άνθρωπο που φέρεται να ασελγούσε σε 19χρονο - «Εφυγε το παιδί και δεν του έδιναν ούτε την ταυτότητα»
- Μόσχα: Ουκρανοί εκτέλεσαν Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου
- Ελευσίνα: Αγωνία για 16χρονη που εξαφανίστηκε από νοσοκομείο
- Καλοριφέρ: Το κόλπο με το κλασικό ξύλινο μέτρο για οικονομία στη θέρμανση
- Άννα Μαρία Βέλλη: Αποσύρει τις δωρεές της από την «Κιβωτό του Κόσμου» μετά τις καταγγελίες
- Μεταγραφική υπέρβαση Αλαφούζου για τον Γιοβάνοβιτς – Υπογράφει διεθνής Έλληνας
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Dikaiologitika
- Σε πλήρη «ετοιμότητα» βρίσκεται η Πολωνία μετά την πτώση ουκρανικού πυραύλου, τι δήλωσε ο Πολωνός Πρόεδρος
- Κιβωτός του Κόσμου: Επιστρέφει η δικογραφία στην Εισαγγελία Ανηλίκων, έρευνα για διαρροή των στοιχείων
- «Φοβόταν να καταγγείλει την κακοποίηση στην Κιβωτό», αποκαλύψεις από συγγενή του 19χρονου
- Το κόκκινο κρέας δεν αποτελεί κίνδυνο για την υγεία, τι αποκαλύπτει έρευνα
- Πώς θα ψωνίσουν οι Έλληνες τα Χριστούγεννα, έρευνα και για την Black Friday 2022
- Back to..90's με τον Λάμπη Λιβιεράτο: «Όποια πέτρα και να σήκωνες θα έβρισκες από κάτω το ”Μπαμ και κάτω”»
- Διαδικτυακό σεμινάριο: «Δημοσιογραφία, Μετάφραση & Διερμηνεία: Οπτικές και Προκλήσεις»
- Τελευταία Νέα Dikaiologitika
- Το κόκκινο κρέας δεν αποτελεί κίνδυνο για την υγεία, τι αποκαλύπτει έρευνα
- Πώς θα ψωνίσουν οι Έλληνες τα Χριστούγεννα, έρευνα και για την Black Friday 2022
- Διαδικτυακό σεμινάριο: «Δημοσιογραφία, Μετάφραση & Διερμηνεία: Οπτικές και Προκλήσεις»
- Back to..90's με τον Λάμπη Λιβιεράτο: «Όποια πέτρα και να σήκωνες θα έβρισκες από κάτω το ”Μπαμ και κάτω”»
- Σε πλήρη «ετοιμότητα» βρίσκεται η Πολωνία μετά την πτώση ουκρανικού πυραύλου, τι δήλωσε ο Πολωνός Πρόεδρος
- Κιβωτός του Κόσμου: Επιστρέφει η δικογραφία στην Εισαγγελία Ανηλίκων, έρευνα για διαρροή των στοιχείων
- «Φοβόταν να καταγγείλει την κακοποίηση στην Κιβωτό», αποκαλύψεις από συγγενή του 19χρονου
- Εξαφάνιση 16χρονης από νοσοκομείο της Ελευσίνας
- Θεοδωρικάκος για «Κιβωτό του κόσμου»: «Ο Νόμος είναι Νόμος και ισχύει για όλους»
- Αυτοκριτική Σόιμπλε: «Κάναμε λάθη με τη Ρωσία» - «Η παγκόσμια κατάσταση είναι πιο απειλητική από ποτέ»
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Καιρός – κακοκαιρία «Fobos»: Πού θα χτυπήσει – Τι θα γίνει με την Αττική
- Καιρός – κακοκαιρία «Fobos»: Πού θα χτυπήσει – Τι θα γίνει με την Αττική
- Αυξήθηκαν οι άνεργοι, μειώθηκαν τα επιδόματα
- Στο «μηδέν» κόλλησαν Καλαμάτα και Παναχαϊκή
- Νέο παραλήρημα Πολάκη: «Άδωνη, φτιάξε καμιά μακαρονάδα και βγάλε το σκασμό»
- Κιβωτός του Κόσμου: Σοκαριστικές οι μαρτυρίες από τη δομή του Βόλου
- Άρωμα Pole Position στα 2α ελεύθερα δοκιμαστικά στο Yas Marina