Βραζιλία - Λούλα: «Ο Μπολσοναρισμός είναι εδώ», φόβοι για δεύτερο γύρο

Ο ηγέτης της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, είπε πως φοβάται μια νέα επίθεση των υποστηρικτών του Μπολσονάρου μετά την επίθεση της Κυριακής.

Ο πρόεδρος Λούλα υπόσχεται ενδελεχή έρευνα, μετά την επίθεση την Κυριακή σε κτήρια της κυβέρνησης, και όπως λέει το παλάτι ήταν γεμάτο «Μπολσονάριστες».

Ο ηγέτης της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα υποψιάζεται ότι σκληροπυρηνικοί υποστηρικτές του πρώην προέδρου Ζαΐρ Μπολσονάρου μεταξύ του προεδρικού προσωπικού διευκόλυναν την είσοδο εξεγερμένων που εισέβαλαν

στο προεδρικό μέγαρο επιδιώκοντας να ανατρέψουν την κυβέρνηση της Βραζιλίας.

«Κανένας Μπολσοναρίστας δεν έχει θέση στο παλάτι»

Μιλώντας σε μια ομάδα πολιτικών δημοσιογράφων στο παλάτι Planalto της Μπραζίλια - ένα από τα τρία κτίρια που επιτέθηκαν οι υποστηρικτές του Μπολσονάρου την περασμένη Κυριακή - ο Λούλα υποσχέθηκε να προβεί σε εξονυχιστικό έλεγχο.

Τί δήλωσε:

«Περιμένω να καταλαγιάσει η σκόνη. Θέλω να δω όλες τις κασέτες ασφαλείας μέσα στο Ανώτατο Δικαστήριο, το Κογκρέσο και το προεδρικό μέγαρο Planalto.

Πολλοί άνθρωποι ήταν συνένοχοι σε αυτό ... πολλοί άνθρωποι στη στρατιωτική αστυνομία ήταν συνένοχοι.

«Πραγματοποιούμε έναν ενδελεχή έλεγχο στο προσωπικού μας, διότι η αλήθεια είναι ότι το προεδρικό μέγαρο ήταν γεμάτο από Μπολσονταριστές ... και θέλουμε να προσπαθήσουμε να το διορθώσουμε αυτό, ώστε να μπορέσουμε να διορίσουμε δημοσίους υπαλλήλους καριέρας - κατά προτίμηση πολιτικούς».

«Πώς μπορώ να έχω κάποιον στην πόρτα του γραφείου μου που μπορεί να με πυροβολήσει;»

Η ευκολία με την οποία χιλιάδες φανατικοί υποστηρικτές του πρώην ακροδεξιού ηγέτη της Βραζιλίας παρελαύνουν μέσα από τους σημαντικότερους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας έχει σοκάρει το έθνος και τον κόσμο και έχει προκαλέσει βαθιά ψυχολογική αναζήτηση στα μέλη της 12 ημερών κυβέρνησης του Λούλα.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η πόρτα του παλατιού του Πλανάλτο άνοιξε για να μπορέσουν να μπουν αυτοί οι άνθρωποι, διότι δεν είδα ότι η μπροστινή πόρτα είχε σπάσει. Και αυτό σημαίνει ότι κάποιος διευκόλυνε την είσοδό τους εδώ».

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας πρόσθεσε ότι:

«Αυτό που συνέβη ήταν ένας συναγερμός, ένας μεγάλος συναγερμός, και πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί. Πρέπει να καταλάβουμε ότι κερδίσαμε τις εκλογές και νικήσαμε τον Μπολσονάρου, αλλά ο Μπολσοναρισμός είναι ακόμα εκεί έξω. Και ο φανατικός Μπολσοναρισμός είναι πολύ δύσκολος, διότι δεν σέβεται κανέναν».

Οι φόβοι για έναν νέο γύρο διαδηλώσεων υπέρ του Μπολσονάρου έπεσαν στο κενό το βράδυ της Τετάρτης, μετά τη μαζική ανάπτυξη δυνάμεων ασφαλείας γύρω από το παλάτι, το Κογκρέσο και το Ανώτατο Δικαστήριο.

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί αλλά όχι φοβισμένοι, σχετικά με την προοπτική μελλοντικών επεισοδίων βίας».

#ΒΡΑΖΙΛΙΑ #ΛΟΥΛΑ #ΜΠΟΛΣΟΝΑΡΟΥ #ΕΠΙΘΕΣΗ #ΠΑΛΑΤΙ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Βραζιλία - Λούλα, Ο Μπολσοναρισμός,vrazilia - loula, o bolsonarismos