Μόνο μία φορά έχει παίξει ο ΠΑΟΚ στη Λαμία και έβαλε 9 γκολ!

Ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί αύριο (17/2 - 19:30) με τη Λαμία εκτός έδρας για την 22η αγωνιστική της Super League. Η ομάδα της Φθιώτιδας αγωνίζεται φέτος για πρώτη φορά στην Α΄ Εθνική κατηγορία, συνεπώς η προϊστορία των αναμετρήσεων μεταξύ των δύο ομάδων είναι "φτωχή".

Εκπτώσεις για όλους από -70% στα PAOK

FC Official Stores

Ειδικότερα στο ΔΑΚ της Λαμίας, ο Δικέφαλος του Βορρά έχει παίξει μόλις μία φορά στο παρελθόν με την αυριανή του αντίπαλο. Τότε, τη σεζόν 1984-85, οι "ασπρόμαυροι" είχαν νικήσει τη Λαμία με 9-1! Το ματς είχε γίνει στο πλαίσιο του τρίτου γύρου της διοργάνωσης του Κυπέλλου Ελλάδος. Η ομάδα της Φθιώτιδας αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής εκείνη τη χρονιά, ενώ ο ΠΑΟΚ στο φινάλε της αγωνιστικής περιόδου είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα και ηττήθηκε από την ΑΕΛ στον τελικό του Κυπέλλο στο ΟΑΚΑ, χάνοντας την ευκαιρία για νταμπλ.

Το μοναδικό, μέχρι το αυριανό, παιχνίδι του ΠΑΟΚ στο γήπεδο της πόλης της Φθιώτιδας, είχε διεξαχθεί στις 20 Φεβρουαρίου του 1985. Τότε, η τοπική ομάδα της Λαμίας υποδέχθηκε την ομάδα του Βάλτερ Σκότσικ για τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδος, στην ρεβάνς του 6-0 της Τούμπας. Στις κερκίδες του ΔΑΚ είχαν βρεθεί 4.000 φίλαθλοι.

Στο ματς, ο Λέντα είχε πετύχει το μοναδικό γκολ των γηπεδούχων με χτύπημα πέναλτι, ενώ για τον ΠΑΟΚ ο Βασιλάκος έκανε χατ τρικ, από δύο γκολ σημείωσαν οι Μαυρομάτης και Ιορδανίδης και από ένα τέρμα σκόραραν οι Πάπριτσα και Ιωσηφίδης. Στο 32ο λεπτό είχε αποβληθεί ο Καλεντέρογλου από πλευράς Λαμίας επειδή έφτυσε τον Σπανοσωτηρόπουλο.

Τα άλλα τρία ματς του ΠΑΟΚ με τη Λαμία στην Τούμπα

Εκτός από εκείνο το παιχνίδι, που είναι το μοναδικό στην ιστορία των δύο ομάδων που έγινε στο ΔΑΚ της Λαμίας με φιλοξενούμενο τον ΠΑΟΚ, οι δύο ομάδες έχουν τεθεί αντιμέτωπες στο παρελθόν άλλες τρεις φορές σε επίσημες αναμετρήσεις. Ο ΠΑΟΚ έχει νικήσει και στους τρεις αγώνες, δίχως μάλιστα να δεχτεί γκολ, ενώ έχει πετύχει συνολικά 12 τέρματα.

Η πρώτη αναμέτρηση ήταν στις 28 Ιουνίου 1972, σε μονό ματς για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, με την ομάδα της Φθιώτιδας να αποτελεί τον πρώτο εκπρόσωπο στην ιστορία της δεύτερης κατηγορίας που έφτασε τόσο μακριά στον θεσμό. Ο Σταύρος Σαράφης άνοιξε το σκορ στο 48ο λεπτό, ενώ ο Κούλης Αποστολίδης στο 56ο έκανε το τελικό 2-0 υπέρ του ΠΑΟΚ στην Τούμπα που του έδωσε την πρόκριση για τον τελικό και την κατάκτηση του τροπαίου με νίκη 2-1 επί του Παναθηναϊκού στο στάδιο Καραϊσκάκη.

Η δεύτερη φορά που τέθηκαν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες για το Κύπελλο, ήταν ο πρώτος αγώνας ανάμεσά τους για τον τρίτο γύρο του θεσμού, πριν τη ρεβάνς του προαναφερθέντος 1-9. Τότε, ο ΠΑΟΚ είχε κλειδώσει την πρόκριση από την Τούμπα με το επίσης εμφατικό 6-0 με τους Πάπριτσα και Δημόπουλο να σημειώνουν από δύο γκολ και τους Δαμανάκη – Ιορδανίδη να συμβάλουν από ένα στο τελικό σκορ.

Τέλος, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τη Λαμία για τρίτη φορά στην Τούμπα φέτος, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για το πρωτάθλημα. Οι "ασπρόμαυροι" επικράτησαν άνετα με το ευρύ 4-0 στις 15/10/2017.

Keywords
Τυχαία Θέματα