Νεκρός Ισραηλινός στρατιώτης στη Λωρίδα της Γάζας

Την ζωή του έχασε σήμερα ένας Ισραηλινός στρατιώτης, κατά τη διάρκεια των σημερινών επεισοδίων στη Λωρίδα της Γάζας, τα οποία στοίχισαν τη ζωή σε ακόμη τέσσερις Παλαιστίνιους.

Ο Ισραηλινός στρατιώτης, σύμφωνα με το Τελ Αβίβ, δέχθηκε πυρά από ομάδα ένοπλων Παλαιστινίων.

Πρόκειται για τον πρώτο Ισραηλινό, ο οποίος χάνει τη ζωή του, από τις 30 Μαρτίου του 2018, όταν και ξέσπασε το νέο κύμα έντασης στην περιοχή.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, στον

απόηχο του συμβάντος, διαμήνυσε ότι το Τελ Αβίβ θα αντιδράσει «πολύ πιο σκληρά» εναντίον της Χαμάς, αν η τελευταία δεν σταματήσει την εκτόξευση ρουκετών προς το ισραηλινό έδαφος, όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Νωρίτερα, τρεις παλαιστινιακοί πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει αεροπορική επιδρομή του ισραηλινού στρατού.

Από τους βομβαρδισμούς, οι οποίοι είχαν ως στόχο εγκαταστάσεις της Χαμάς, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον τέσσερις Παλαιστίνιοι.

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή, Νικολάι Μλαντένοφ, κάλεσε Ισραήλ και Χαμάς να αποφύγουν την κλιμάκωση της βίας.

«Όλοι θα πρέπει να απομακρυνθούν από το χείλος του γκρεμού. Όχι την επόμενη εβδομάδα. Όχι αύριο. Αμέσως» έγραψε στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα