Αντιδρά η ΟΜΥΛΕ σε διατάξεις που υπ. Ναυτιλίας που μειώνουν, όπως υποστηρίζει, τις αρμοδιότητες της ΡΑΛ

Η ΟΜΥΛΕ εκφράζει, σε ανακοίνωσή της, την διαμαρτυρία της για την αιφνιδιαστική, όπως αναφέρει, κατάθεση τροπολογίας στη Bουλή σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας, με την οποία αρμοδιότητες της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων (ΡΑΛ) καταργούνται – περικόπτονται ή και εντέχνως τροποποιούνται.

«Η ΟΜΥΛΕ θεωρεί πως στα Λιμάνια, μετά την ιδιωτικοποίηση τους, ήταν και είναι απαραίτητο να υπάρχει ουσιαστικός έλεγχος,

καθώς πρόκειται για εταιρείες κοινής ωφέλειας, με ιδιαίτερη σημασία για την οικονομία, καθώς και για την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου.

Αντ’ αυτού παρατηρούμε ότι η κυβέρνηση προχωρεί σε αντίθετη κατεύθυνση, διότι, μετά την κατάργηση της Δημόσιας Αρχής Λιμένων (ΔΑΛ), συρρικνώνει τις αρμοδιότητες της ΡΑΛ, αποδυναμώνει τον ρυθμιστικό της ρόλο και δημιουργεί ένα χειρότερο καθεστώς στον χώρο των Λιμανιών», επισημαίνεται.

Η ΟΜΥΛΕ επισημαίνει ότι θεωρεί αναγκαία προϋπόθεση τη διεξαγωγή διαβούλευσης γύρω από τα κρίσιμα αυτά θέματα.

«Απαιτούμε από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να αποσύρει την αιφνιδιαστική τροπολογία που κατέθεσε, χωρίς καν έστω μια στοιχειώδη ενημέρωση και διάλογο και τονίζουμε ότι το θέμα του δημόσιο ελέγχου στα Λιμάνια δεν αντιμετωπίζεται με τροπολογίες τελευταίας στιγμής», υπογραμμίζεται.

The post Αντιδρά η ΟΜΥΛΕ σε διατάξεις που υπ. Ναυτιλίας που μειώνουν, όπως υποστηρίζει, τις αρμοδιότητες της ΡΑΛ appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα