Εντός του Απριλίου η προκήρυξη για τον ΒΟΑΚ. Έως 1,8 δις. το κόστος, χωρίς τα «κλασσικά» διόδια, αλλά με βινιέτα

Εντός του Απριλίου φιλοδοξεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να προκηρύξει την αρχική εκδήλωση ενδιαφέροντος για τον ΒΟΑΚ.

Ο ΒΟΑΚ, ο οποίος εξαγγέλλεται εδώ και… 20 χρόνια, αλλά δεν έχει κατασκευαστεί ακόμη, με αρνητικές συνέπειες στην οδική ασφάλεια, έχει προϋπολογισμό 1,8 δις. ευρώ, όπως πρόσφατα παρουσιάστηκε, σε ειδική εκδήλωση, από τον Οργανισμό Ανάπτυξης

Κρήτης.

Στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε σποραδικές επεμβάσεις 4 – 5 χλμ., που δεν δίνουν συνολική απάντηση στο συγκοινωνιακό πρόβλημα της Κρήτης, αλλά να προκηρύξουν την κατασκευή ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου από τα Χανιά έως τον Άγιο Νικόλαο.

Μετά την αρχική πρόσκληση ενδιαφέροντος, θα επακολουθήσει η διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου, στην οποία – ωστόσο – θα έχουν κατατεθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες οι προμελέτες και η προτεινόμενη χάραξη. Με αυτό τον τρόπο, θα επισπευστούν οι σχετικές διαδικασίες.

Όσον αφορά τον αυτοκινητόδρομο, θα έχει δυο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και ΛΕΑ, με στηθαία ασφαλείας. Δεν θα λειτουργεί με τα «κλασσικά» διόδια, αλλά με βινιέτα.

Φ. Φωτ.

The post Εντός του Απριλίου η προκήρυξη για τον ΒΟΑΚ. Έως 1,8 δις. το κόστος, χωρίς τα «κλασσικά» διόδια, αλλά με βινιέτα appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα