Το ΙΜΕΤ επισκέφθηκαν οι σπουδαστές Μηχανοτρονικής του ΙΕΚ Δέλτα. Στο επίκεντρο η πρωτοπορία στην τεχνολογία

Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησε, την Πέμπτη 28 Μαρτίου, στις εγκαταστάσεις του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ το τμήμα Τεχνικών Μηχανοτρονικής του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360°.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης παρουσιάστηκαν ερευνητικές εφαρμογές του Ινστιτούτου σχετικές με τον οδηγό και το όχημα, προσομοιωτές οχημάτων, ηλεκτρικά οχήματα, πειράματα που διεξήχθησαν στο παρελθόν καθώς και συστήματα σχεδίασης και ταχείας πρωτοτυποποίησης.

Ο διευθυντής του ΙΜΕΤ, Δρ. Ευάγγελος Μπεκιάρης, τόνισε

τη σημασία που έχουν παρόμοιες επισκέψεις για την ενημέρωση των σπουδαστών σχετικά με τις πρόσφατες επιστημονικές εξελίξεις που αφορούν τη βιώσιμη κινητικότητα.

“Το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ (Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης-ΝΠΙΔ), που εδρεύει στη Θέρμη Θεσσαλονίκης είναι ο κύριος ερευνητικός φορέας στον τομέα των Μεταφορών στην Ελλάδα, κι από τους σημαντικότερους και πλέον αναγνωρισμένους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας πανευρωπαϊκά και υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων”, αναφέρεται σχετικά.

The post Το ΙΜΕΤ επισκέφθηκαν οι σπουδαστές Μηχανοτρονικής του ΙΕΚ Δέλτα. Στο επίκεντρο η πρωτοπορία στην τεχνολογία appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα