Χανιά | Δικαστές και δικηγόροι παίζουν μουσική για καλό σκοπό!

Αφήνουν για λίγο στην άκρη δικογραφίες και δικαστικές υποθέσεις, σταματάνε τις αγορεύσεις και τις εκδικάσεις και παίζουν μουσική για έναν εξαιρετικό σκοπό!

Ο λόγος για τους δικηγόρους και τους δικαστικούς της Κρήτης, που θα βρεθούν το Σάββατο στα Χανιά και υπό το σύνθημα «Η Μουσική έχει πάντα Δίκιο» θα πραγματοποιήσουν μουσική εκδήλωση για την ενίσχυση του Παραρτήματος Νέων και Παίδων Χανίων (πρώην Ορφανοτροφείο Χανίων).

Ιερός ο σκοπός για ένα ίδρυμα

που το έχει ανάγκη

Την ανάδειξη των ελλείψεων σε επιστημονικό προσωπικό και στις κτιριακές υποδομές έθεσε ως στόχο ο Στράτος Πουμπλάκης πρόεδρος στο Εθελοντικό Σωματείο «ΣΤΗΡΙΞΙΣ» μέσω της εκδήλωσης και για ακόμη μία φορά έκανε έκκληση να λυθεί το ζήτημα της στέγασης των παιδιών που φιλοξενούνται στο πρώην Ορφανοτροφείο Χανίων.

Μάλιστα όπως δήλωσε ο ίδιος, σε σχέση με τη χρηματοδότηση του έργου αποκατάστασης των εγκαταστάσεων στο Παράρτημα Νέων και Παίδων Χανίων:

«Υπάρχει πάνω από 1,2 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κρήτης, τα οποία λιμνάζουν ενώ θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν την αποκατάσταση των κτιρίων του ορφανοτροφείου στα Χανιά. Είναι οι επιχορηγήσεις που πήραν από τον ΕΟΠΠΥ για τα νοσήλεια και προορίζονται για όλη την Κρήτη. Είναι θέμα προτεραιοτήτων το πού θα δοθούν τα χρήματα και η διοίκηση πρέπει να πάρει αποφάσεις και να χρηματοδοτήσει με ίδια κεφάλαια την αποκατάσταση των κτηρίων στο ορφανοτροφείο».

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων, η Αντιπεριφέρεια Χανίων, η ΚΕΠΠΕΔΗΧ- ΚΑΜ και το Εθελοντικό Σωματείο «ΣΤΗΡΙΞΙΣ» που είναι οι συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, σας καλούν να ταξιδέψετε μαζί τους με όχημα τη Μουσική, στην εκδήλωση που θα γίνει το Σάββατο 21 Απριλίου 2018 και ώρα 19:00 στο ΚΑΜ (Μεγάλο Αρσενάλι).

Πολύ σημαντική χαρακτήρισε ο Γιάννης Δασκαλάκης πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, την εκδήλωση που διοργανώνεται καθώς έχει κοινωνικό πρόσωπο διότι γίνεται για να παρασχεθεί φιλανθρωπία στο πρώην Ορφανοτροφείο που τόσο έχει ανάγκη, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους συνδιοργανωτές του.

Η δικηγόρος και μέλος του Δ.Σ. στο Εθελοντικό Σωματείο «ΣΤΗΡΙΞΙΣ» Κατερίνα Θωμαδάκη, θέλησε να τονίσει ότι θα συμμετέχουν στην εκδήλωση περίπου σαράντα (40) δικαστικοί λειτουργοί από όλα τα Πρωτοδικεία της Κρήτης, ενώ σχολίασε ότι «η Μουσική είναι τέχνη όπως και η Δικαιοσύνη είναι τέχνη, του ίσου και του καλού. Είναι εκφάνσεις του ίδιου κόσμου».

Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χανίων Βαρβάρα Περράκη, κάλεσε τον κόσμο να συμμετέχει στην εκδήλωση που υποστηρίζει την συνέργεια με άξονες την ανανέωση την καινοτομία τη συμμετοχή και την ομαδικότητα.

Η επιστήμη και η τέχνη συνεργάζονται με σκοπό την απόδοση φιλανθρωπικού έργου σε ένα από τα σημαντικότερα ιδρύματα της πόλης Όθωνας Χαραλαμπάκης πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ.

Συντελεστές στην εκδήλωση είναι οι:

Κείμενα: Γιάννης Ευαγγελάτος, Πρωτοδίκης

Παρουσίαση: Εύα Φακίνου, Πρωτοδίκης και Γιώργος Βεργάκης, Δικηγόρος

Θα ακουστούν μουσικές δημιουργίες των: Κώστα Αδαμαντόπουλου, Προέδρου Πρωτοδικών, σε στίχους του ιδίου, Χρήστου Κοτσαύτη σε στίχους του ιδίου και Γιάννη Ευαγγελάτου, Πρωτοδίκη, Γιώργου Φραντζεσκάκη, Δικηγόρου, σε στίχους του ιδίου και Γιάννη Ευαγγελάτου, Στέλλας Μποτωνάκη, Δικηγόρου, σε στίχους της ιδίας και Μιχάλη Τσαγκαράκη, Στρατιωτικού Δικαστή, σε στίχους του ιδίου.

Θα ερμηνεύσουν οι: Στέλλα Μποτωνάκη, Μιμή Παπαϊωάννου, Αφροδίτη Ταβουλάρη, Θάνος Τζίκας, Γιώργος Φραντζεσκάκης και Χρήστος Κοτσαύτης.

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Στέλιος Γαζιώτης, πιάνο και Έντμοντ Αλέξι, βιολί.

Keywords
Τυχαία Θέματα