Κατακραυγή και εκτός συνόρων για τα εμβόλια των… αρίστων

Στο εσωτερικό μιντιακό τοπίο, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, οι σφοδρές αντιδράσεις για την αλλαγή προτεραιοτήτων της κυβέρνησης και την παρέλαση κυβερνητικών στελεχών για να εμβολιαστούν και να βγάλουν selfie με τη σύριγγα στο μπράτσο δεν βρήκαν τον απαιτούμενο χώρο.

Εκτός Ελλάδος, όμως, εκεί όπου προφανώς δεν έχει φτάσει η λίστα Πέτσα (ούτε η πρώτη ούτε η δεύτερη) η ιστοσελίδα ευρωπαϊκών ειδήσεων politico, εκείνη που είχε ασχοληθεί και με την ανέμελη εξόρμηση του ζεύγους Μητσοτάκη στην Πάρνηθα, κάνει εκτενή αναφορά στις ντροπιαστικές ειδήσεις.

«Η

ελληνική κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με αντιδράσεις από γιατρούς και κόμματα της αντιπολίτευσης καθώς δεκάδες κυβερνητικοί αξιωματούχοι έλαβαν το εμβόλιο πριν από τους εργαζόμενους στην υγεία» αναφέρει το politico επισημαίνοντας ότι οι περισσότεροι από τους αξιωματούχους αυτούς είναι νέοι, κοντά στα 50 τους έτη.

Η ιστοσελίδα, τέλος, επισημαίνει ότι η αρχική λίστα που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση έκανε λόγο για εμβολιασμό 45 κυβερνητικών στελεχών τα οποία ως δια μαγείας έγιναν 126 τις τελευταίες ημέρες.

Ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε ότι… όλα έχουν γίνει με διαφάνεια και πως σύντομα θα δοθεί στη δημοσιότητα η νέα λίστα με τους αξιωματούχους που θα εμβολιαστούν μέχρι τα τέλη του μήνα.

Το politico αναφέρεται και στις δηλώσεις του Ηλία Μόσιαλου ο οποίος τόνισε ότι «δεν μου αρέσει να βλέπω νέους ανθρώπους να εμβολιάζονται όσο ψηλά κι αν είναι σε κυβερνητικές ή επιστημονικές θέσεις. Πρέπει να δώσουμε τα εμβόλια σε ευαίσθητες ομάδες που είναι πιο πιθανό να χρειαστεί να νοσηλευτούν εφόσον νοσήσουν».

Πηγή: efsyn.gr

The post Κατακραυγή και εκτός συνόρων για τα εμβόλια των… αρίστων appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα