«Κάτω τα χέρια από το ανθυγιεινό επίδομα» – Αντιδρούν οι εργαζόμενοι ΟΤΑ του δήμου Χανίων | Video + Photos

Σε τρίωρη στάση εργασίας από τις 07:00 έως τις 11:00 προχωρούν σήμερα Παρασκευή 18/2 οι εργαζόμενοι ΟΤΑ του δήμου Χανίων, για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Την ίδια στιγμή, πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο Χανίων, από τις 07:00 έως τις 11:00.

Ο λόγος απεργίας

τους οφείλεται στην:

Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και στους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα.Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.Αναγνώριση της διετίας 2016 και 2017 ως προϋπηρεσία σε όλους τους εργαζόμενους και για όλες τις συνέπειες.Πλήρης αναγνώριση τώρα του εργατικού ατυχήματος και της επαγγελματικής ασθένειας στους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού.Άμεση πρόσληψη Ιατρών Εργασίας (Ι.Ε.) και Τεχνικών Ασφαλείας (Τ.Α.) σε όλους τους Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού.Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους εργασίας. Άμεση εφαρμογή της πρότασης της επιτροπής του άρθρου 97 του Ν.4483/2017 για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου.Εκσυγχρονισμός των Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) που χορηγούνται στους εργαζόμενους. Αυτόματο σύστημα ποινών, διοικητικών, πειθαρχικών και οικονομικών, σε όσους Δήμους δεν χορηγούν τα προβλεπόμενα Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.).

Oι εργαζόμενοι του ΟΤΑ κάνουν λόγω για το κόψιμο του επιδόματος βαρέων και ανθυγιεινών. «Οι συνάδελφοί μας που δουλεύουνε εργατοτεχνίτες, καθαρίστριες εσωτερικών χώρων, οικοδόμοι, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι που παίρνουν ένα επίδομα και βοηθά στον πενιχρό μισθό τους, κινδυνεύουν να το χάσου» δήλωσε στο zarpanews.gr, η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ δήμου Χανίων. Μάχονται για να μη κοπεί σε κανέναν συνάδελφο το επίδομα αυτό και απαιτούν να μπει και σε άλλα επαγγέλματα αυτή η ρύθμιση.



zarpanews.gr

The post «Κάτω τα χέρια από το ανθυγιεινό επίδομα» – Αντιδρούν οι εργαζόμενοι ΟΤΑ του δήμου Χανίων | Video + Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κάτω, – Αντιδρούν, ΟΤΑ, Χανίων | Video + Photos,kato, – antidroun, ota, chanion | Video + Photos