Νέα αναβολή στη δίκη για την δολοφονία του Τάκη

Για αρχές Σεπτεμβρίου αναβλήθηκε η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης της δολοφονίας του νεαρού μουσικού από την Σαντορίνη, που συγκλόνισε την κοινή γνώμη.

Την απόφαση αυτή πήρε η Έδρα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Σάμου, το πρωί της Παρασκευής 30 Ιουνίου, λόγω απουσίας σημαντικών μαρτύρων.

Τραγικές φιγούρες η μητέρα και ο αδελφός του Τάκη Βαζακόπουλου 21 χρόνων, που βρέθηκαν από νωρίς στο Δικαστικό Μέγαρο μαζί με τον δικηγόρο τους Αλέξη Κούγια.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κούγιας ανέφερε: «Μετά

από αίτηση των συνηγόρων της υπεράσπισης συμφωνήσαμε στην αναβολή της δίκης, αφού έλειπαν σημαντικοί μάρτυρες. Θεωρώ ότι η εξέλιξη αυτή είναι προς όφελος της υπόθεσης».

Με δάκρυα στα μάτια και υποβασταζόμενη από τον γιο της Αλέκο η μητέρα του αδικοχαμένου νέου, Μαρία Δαμασκηνού, φανερά καταβεβλημένη ψέλλιζε συνεχώς « Να μάθω που έχουν το παιδί μου, που το έθαψαν…».

Ο φερόμενος ως δράστης και «φίλος» του άτυχου νέου, που κατηγορείται για την ανθρωποκτονία του από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, εμφανίστηκε στο δικαστήριο ιδιαίτερα προκλητικός.

«Ούτε ο καλύτερος ηθοποιός δεν θα έπαιζε τέτοιο θέατρο. Γελούσε και μας ειρωνευόταν σαν μην έτρεχε τίποτα» είπε στο «Τούνελ» η θεία του θύματος Αργυρώ Γεωργίου.

«Φτάσαμε μέχρι εδώ χάρη στην εκπομπή σας. Πιστεύουμε ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της. Εμάς όμως, άλλο μας καίει… Ζητάμε να μας πουν που είναι έστω ένα κομμάτι του παιδιού μας. Ακούω γονείς που έχασαν τα παιδιά τους, αλλά πάνε στο μνήμα τους και τους κάνουν παρέα. Εμείς που να πάμε; Που να ανάψουμε ένα καντήλι;» κατέληξε κλαίγοντας.

Η δολοφονία του Τάκη Βαζακόπουλου, αποκαλύφθηκε στη Σαντορίνη τρεις μήνες μετά την εξαφάνιση του, στις 7 Αυγούστου 2014.

Μετά την αδιάκοπη έρευνα και τις αποκαλύψεις του «Τούνελ», ο Βούλγαρος «φίλος» του κλήθηκε για μια νέα κατάθεση γιατί έπεσε σε αντιφάσεις. Ομολόγησε το έγκλημα, αλλά αμέσως μετά ανακάλεσε.

Συνελήφθη τελικά μετά από ενάμιση χρόνο. Το πτώμα του άτυχου νέου δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα παρά τις έρευνες στη χωματερή, αλλά και σε άλλες περιοχές του νησιού.

Πηγή: anikolouli.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα