Τι πρέπει να κάνετε για να κοιμάστε καλύτερα

Τον τρόπο για να κάνετε τον καλύτερο δυνατό ύπνο, πέρα από το να τρώτε μπανάνες και να πίνετε χαμομήλι, βρήκαν οι ερευνητές.

Αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι το μυστικό για έναν καλό ύπνο είναι να έχεις έναν καλό λόγο να ξυπνήσεις το επόμενο πρωί, σύμφωνα με άρθρο που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο Sleep, Science and Practice.

Οι επιστήμονες της Ιατρικής Σχολής Feinberg στο Πανεπιστήμιο Northwestern

του Ιλινόις, διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που έναν σκοπό στη ζωή τους, έχουν λιγότερα προβλήματα ύπνου και βελτιωμένη ποιότητα ύπνου.

Κι ενώ οι περισσότεροι συμμετέχοντες στο δείγμα ήταν ηλικιωμένοι, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα αποτελέσματά τους αφορούν άτομα κάθε ηλικίας και τελικά το αν ο ύπνος θα είναι καλός εξαρτάται από παράγοντες που καθορίζονται πολύ πριν πέσει κανείς να κοιμηθεί.

Στη μελέτη έλαβαν μέρος 823 άτομα, 60-100 ετών, που απάντησαν σε δέκα ερωτήσεις για τον σκοπό της ζωής τους και σε 32 ερωτήσεις που αφορούσαν τις συνήθειες του ύπνου τους. Όσοι αισθάνονταν ότι η ζωή τους είχε κάποιο νόημα είχαν 63% λιγότερες πιθανότητες να έχουν άπνοια ύπνου και 52% λιγότερες πιθανότητες να πάσχουν από το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών.

newmoney.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα