Και τώρα η Συμφωνία των Πρεσπών

Στη διαμόρφωση μιας νέας πλειοψηφίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών στοχεύει πλέον το Μέγαρο Μαξίμου, μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση από 151 βουλευτές, παρά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από αυτή.

Τα βλέμματα σήμερα στρέφονται στην Σεβαστουπόλεως, καθώς το Πολιτικό Συμβούλιο του Ποταμιού θα λάβει την απόφαση υπερψήφισης ή όχι της Συμφωνίας. Ο Σταύρος Θεοδωράκης, σύμφωνα με τις πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας», έχει θετική εισήγηση στη συνεδρίαση, όμως ουδείς γνωρίζει αυτή τη στιγμή την τελική απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου, καθώς οι πιέσεις

από μερίδα βουλευτών και στελεχών όπως ο Γρηγόρης Ψαριανός, ο Γιώργος Αμυράς και ο Δημήτρης Τσιόδρας για μη υπερψήφιση της Συμφωνίας είναι ασφυκτικές, σε βαθμό που να κινδυνεύει η ενότητα του κόμματος.

Την ίδια στιγμή και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μέχρι χθες το βράδυ τουλάχιστον, πριν δηλαδή φτάσει στην Αθήνα η ρηματική διακοίνωση με τις διευκρινίσεις της κυβέρνησης Ζάεφ, η Κατερίνα Παπακώστα επέμενε στις ενστάσεις της, με την θετική ψήφο της να μην ήταν ακόμα δεδομένη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζει και η στάση της ΔΗΜΑΡ, καθώς το ενδεχόμενο διαφοροποίησης του Θανάση Θεοχαρόπουλου από την αρνητική ψήφο του Κινήματος Αλλαγής παραμένει ένα ενδεχόμενο. Κρίσιμο ρόλο στις εξελίξεις θα παίξει και το συλλαλητήριο της Κυριακής στην πλατεία Συντάγματος, όπως και η περαιτέρω στάση της διεθνούς κοινότητας.

Στο πλαίσιο αυτό η Συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να λάβει από 148 έως 154 ψήφους.

Στην περίπτωση, πάντως, που το Ποτάμι αποφασίσει αρνητικά και η Συμφωνία των Πρεσπών δεν δείχνει να συγκεντρώνει 151 ψήφους, ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζει αν ο Αλέξης Τσίπρας την φέρει στη Βουλή ή προκηρύξει πρόωρες εκλογές, ώστε η πλειοψηφία που θα προκύψει από τις κάλπες να χειριστεί το θέμα.

Ενδιαφέρον εμφανίζει επίσης και αν θα πραγματοποιηθεί debate για το μακεδονικό μεταξύ του πρωθυπουργού και του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα