Λήξη συναγερμού στο Σάλσμπερι: Κανένας κίνδυνος από το περιστατικό με τον 30χρονο

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Πέμπτης στη Βρετανία, με την αστυνομία να σπεύδει σε περιστατικό έξω από το εστιατόριο στο Σάλσμπερι όπου ο Ρώσος πρώην πράκτορας Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του δείπνησαν πριν δηλητηριαστούν.

"Αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή ένα περιστατικό στην οδό Καστλ, στο Σάλσμπερι, στο οποίο εμπλέκεται ένας 30χρονος", ανέφερε η αστυνομία του Γουιλσάιρ.

"Με δεδομένο το εν εξελίξει συμβάν στο Σάλσμπερι και στο Έισμπερι, λαμβάνουμε μέτρα σε υψηλό επίπεδο προστασίας για να εγγυηθούμε τη δημόσια ασφάλεια", πρόσθεσε

η αστυνομία.

Σύμφωνα με μάρτυρα, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, ο άνδρας που εμπλέκεται στο περιστατικό είναι ένας "ντόπιος άστεγος", ο οποίος "κάθισε στο έδαφος, έχοντας πλήρως τις αισθήσεις του, μιλώντας".

Η περιοχή αποκλείστηκε για λίγες ώρες, με τις αρχές να ανακοινώνουν ότι ο άνδρας διακομίστηκε στο νοσοκομείο και ότι δεν υπάρχει καμία ανησυχία για την υγεία του ή κίνδυνος για τους πολίτες.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η αστυνομία ανέφερε ότι δύο άνθρωποι από μια πόλη κοντά στο Σάλσμπερι δηλητηριάστηκαν από τον ίδιο νευροτοξικό παράγοντα, Νοβιτσόκ, που χρησιμοποιήθηκε ενάντια στους Σκριπάλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα