10 από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όλοι όταν μπαίνουμε στο ντους για ένα γρήγορο φρεσκάρισμα

Λάθη στο μπάνιο – Συμβουλές για το σπίτι: Όλοι μας περνάμε χρόνο από την ημέρα μας μέσα στο μπάνιο. Ωστόσο, συχνά πραγματοποιούμε κάποια λάθη, τα οποία μπορεί και να μην τα καταλαβαίνουμε. Ωστόσο, μπορεί τα συγκεκριμένα λάθη να είναι σημαντικά. Γι’ αυτό, καλό είναι να τα αποφεύγουμε. Η σχετική λίστα, με τα λάθη…

Λάθη στο μπάνιο – Συμβουλές για το σπίτι: Ακολουθούν δέκα λάθη, τα οποία γίνονται στο μπάνιο

– Ξεχνάμε να πλύνουμε τα πόδια μας: Θεωρούμε ότι όλο αυτό το νερό και το σαπούνι που καταλήγει στα πόδια μας την ώρα που κάνουμε ντους είναι αρκετό για να πλύνει και να καθαρίσει ακόμη και

τα προβληματικά σημεία, όπως για παράδειγμα, ανάμεσα στα δάχτυλα.

Στην πραγματικότητα, όμως, όταν δεν τρίβουμε καλά τα συγκεκριμένα σημεία. Το μόνο που κάνουμε είναι ευνοούμε την ύπαρξη μυκήτων και βακτηρίων στην περιοχή. Σε αυτά οφείλεται και η δυσοσμία κάποιων παπουτσιών. Το σωστό βήμα είναι να πλένουμε καλά, ει δυνατόν και με ειδικό σαπούνι, τα πόδια.
Δηλαδή, να τα ξεβγάζουμε καλά από αφρούς και υπολείμματα σαπουνιού. Επιπλέον, να μην αρκούμαστε στο να τα στεγνώσουμε φυσικά. Χρειάζεται καλό σκούπισμα, με την πετσέτα. Σκοπός είναι να μην εγκλωβίζεται υγρασία που ευνοεί την ανάπτυξη μυκήτων.

– Προσπερνάμε την ενυδάτωση: Ειδικά οι άντρες θεωρούν τις λοσιόν και τις ενυδατικές κρέμες σώματος στο μπάνιο πολυτέλεια και κοριτσίστικη αδυναμία. Όμως, δεν είναι. Υπάρχει λόγος που συνίσταται η εφαρμογή κρέμας σώματος αμέσως μετά το ντους – ή το μπάνιο – για τον απλούστατο λόγο ότι τόσο τα άλατα του νερού, όσο και οι υδρατμοί που δημιουργούνται στο μπάνιο, αφυδατώνουν το δέρμα και κυριολεκτικά στεγνώνουν ευαίσθητες περιοχές, όπως το πίσω μέρος των χεριών (στο ύψος των αγκώνων), τα γόνατα και η επιφάνεια της πλάτης.

Εκεί, συνήθως και λόγω του κακού και κάποτε άγριου τριψίματος με την πετσέτα, επίσης, δημιουργούνται εστίες βακτηρίων, με αποτέλεσμα τα αντιαισθητικά σπυράκια και τις μικρομολύνσεις που ευνοούνται από τη ζέστη και την υγρασία.

Λάθη στο μπάνιο – Συμβουλές για το σπίτι: Κι άλλα λάθη, τα οποία γίνονται στο μπάνιο

– Μένουμε κάτω από το νερό πολλή ώρα: Οι ειδικοί επιμένουν ότι 10 λεπτά είναι αρκετά για ένα ντους, Δηλαδή, για ένα ντους, με καλό σαπούνισμα και ξέβγαλμα. Την υπόλοιπη ώρα απλώς το ευχαριστιόμαστε. Όμως, όση περισσότερη ώρα κάτω από το νερό, τόσο μεγαλύτερες οι πιθανότητες για ξηροδερμία και μικρο-προβλήματα στο τριχωτό της κεφαλής.

– Αγαπάμε το καυτό νερό: Κάποιος μας έχει πείσει ότι το πολύ ζεστό νερό σκοτώνει τα μικρόβια. Επίσης, πως καθαρίζει καλύτερα τις δύσκολες επιφάνειες του σώματος μας. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι το χλιαρό νερό είναι το καλύτερο για την καθαριότητα μας και δεν ερεθίζει κεφάλι και σώμα.

Σίγουρα, το καυτό νερό για κάποιους αποτελεί μεγάλη απόλαυση. Όμως, πολύ συχνά ευθύνεται για όλα εκείνα τα ξεφλουδίσματα, την ξηροδερμία και κάποτε τις αντιαισθητικές νιφάδες δέρματος που μοιάζουν με πιτυρίδα και πέφτουν με χάρη πάνω στους γιακάδες μας.

Λάθη στο μπάνιο – Συμβουλές για το σπίτι: Κι άλλα λάθη, τα οποία γίνονται στο μπάνιο

– Ξεχνάμε το σφουγγάρι μας μέσα στο μπάνιο: Σφουγγάρι ή λούφα ή γάντι μπάνιου, ό,τι κι αν χρησιμοποιούμε, καλό είναι να θυμόμαστε να μην το εγκαταλείπουμε στην άκρη της μπανιέρας, μόλις τελειώσουμε από το ντους. Ούτε να το κρεμάμε στα γαντζάκια είναι το ενδεδειγμένο.

Απ’ ό,τι υλικό κι αν είναι φτιαγμένα, από τη στιγμή που έχουν βραχεί και δεν έχουν στεγνώσει σωστά, οι μύκητες καραδοκούν. Η σωστή χρήση του σφουγγαριού; Ξεβγάζουμε καλά μετά τη χρήση και το απλώνουμε στον ήλιο. Το να το αφήνουμε σε σημείο γεμάτο από υγρασία και υδρατμούς είναι μάλλον πιο επικίνδυνο απ’ ό,τι νομίζουμε. Συνήθως, η μυρωδιά μας προειδοποιεί γι’ αυτό.

– Το παρακάνουμε με το σκραμπ: Είτε χρησιμοποιούμε κάποιο ειδικό προϊόν, είτε το γάντι που λέγαμε πιο πάνω, κάποτε το παρακάνουμε. Ναι, το καλό τρίψιμο αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα από το σώμα. Επιπλέον, αποκαθιστά την απαλότητα της επιδερμίδας μας, όμως, δεν χρειάζεται να τρίβουμε σα να μην υπάρχει αύριο. Πρώτον, ερεθίζουμε το δέρμα, κάνοντας το ευάλωτο σε ευρυαγγείες και δεύτερον το σκραμπ, που γίνεται περισσότερες από 1-2 φορές την εβδομάδα εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία και την ανθεκτικότητα της επιδερμίδας μας.

Λάθη στο μπάνιο – Συμβουλές για το σπίτι: Επιπλέον, λάθη, τα οποία γίνονται στο μπάνιο

– Λουζόμαστε κάθε μέρα: Ναι, στο τέλος μιας ημέρας σε μία πόλη γεμάτη καυσαέριο, τα μαλλιά μας είναι εκείνα που έχουν δεχθεί τη μεγαλύτερη επίθεση βρωμιάς. Όμως, το καθημερινό λούσιμο καταστρέφει τους σμηγματογόνους αδένες με αποτέλεσμα τη γνωστή λιπαρότητα και τα επίσης γνωστά και πολλά προβλήματα του τριχωτού της κεφαλής.

Η προτεινόμενη συχνότητα λουσίματος είναι το “μέρα παρά μέρα”, ενώ αν είναι επιτακτική ανάγκη η καθημερινή επαφή με το σαμπουάν και το μαλακτικό, τουλάχιστον, προτιμήστε το απαλό μασάζ και το ξέβγαλμα με σχετικά κρύο νερό που δεν ερεθίζει ανεπανόρθωτα το δέρμα του κεφαλιού.

– Χρησιμοποιούμε το ίδιο ξυράφι για μέρες: Συνήθως, ξεχνάμε πότε το χρησιμοποιήσαμε για πρώτη φορά ή το θεωρούμε άχρηστο, όταν θολώσουν οι λεπίδες του. Το σωστό είναι το ξυράφι μιας χρήσεως να κάνει ακριβώς αυτό: μία χρήση. Κάθε φορά που ξυρίζετε πρόσωπο, μασχάλες ή πόδια και μετά επανατοποθετείτε το ξυραφάκι στο ποτηράκι του μπάνιου συναλλάσσεστε πολύ σοβαρά με μικρόβια και βακτήρια που τρέφονται από το δέρμα σας. Δεν περιμένουμε να στομώσουν οι λεπίδες του ξυραφιού, για να το πετάξουμε.

Λάθη στο μπάνιο – Συμβουλές για το σπίτι: Τα υπόλοιπα λάθη, τα οποία γίνονται στο μπάνιο

– Αγνοούμε την αξία του κρύου νερού: Κι όμως, αν τελειώνουμε το ντους με 3λέπτο ξέβγαλμα με κρύο δροσερό νερό, τα οφέλη είναι πολλά: από το ότι το σώμα μας καίει περισσότερες θερμίδες εκείνη την ώρα, από το ότι δίνουμε ένα πρώτης τάξεως κίνητρο στην καρδιά μας να δουλέψει λίγο πιο γρήγορα και να ξυπνήσει όλο το σώμα, μέχρι το ότι η ωκυτοκίνη – η επονομαζόμενη και ορμόνη της χαράς – εκλύεται και ανεξήγητα νιώθουμε λίγο πιο ανεβασμένοι και φρέσκοι.

– Παραλείπουμε ένα βασικό ντους της μέρας: Αυτό που συνήθως κάνουμε μετά το γυμναστήριο ή όποια μορφή άσκησης έχουμε επιλέξει. Φοβόμαστε ότι η γρήγορη εναλλαγή της θερμοκρασίας του σώματος μας, θα μας κρυολογήσει. Και φυσικά, επαναπαυόμαστε στα αντι-ιδρωτικά τελευταίας γενιάς, που δεν αφήσουν τις δυσάρεστες οσμές να ξεχυθούν στον χώρο.

Πόσο σίγουροι είμαστε γι’ αυτό; Ακόμη κι αν είμαστε, όμως, καλό θα είναι να θυμόμαστε – και γι’ αυτή την περίπτωση – τα βακτήρια που ταχύτατα αναπτύσσονται σε περιοχές όπως οι μασχάλες, η βουβωνική χώρα και τα πόδια, περιοχές που συγκέντρωσαν όλο τον ιδρώτα από την προηγούμενη δραστηριότητα μας.

ΠΗΓΗ: www.enimerotiko.gr

The post 10 από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όλοι όταν μπαίνουμε στο ντους για ένα γρήγορο φρεσκάρισμα appeared first on Newsitamea.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα