Dimand: Στα "σκαριά" νέες στρατηγικές συνεργασίες - Προς πώληση o Πύργος Πειραιά και το πρώην Μινιόν

Η Dimand βρίσκεται σε ενεργές διαπραγματεύσεις με τρεις υποψηφίους αγοραστές του πύργου Πειραιά, με δύο για το πρώην Μινιόν και με δύο για το πρώην κτίριο της ΕΕΔΕ, που ανακατασκευάστηκε και έχει μισθωθεί στα ΕΛΤΑ.

Δύο νέα μεγάλα στρατηγικά έργα αναμένεται να ανακοινώσει το επόμενο διάστημα η Dimand,

τα οποία προετοίμαζε εντατικά τους τελευταίους 12 μήνες, σύμφωνα με τις δηλώσεις του επικεφαλής της εταιρείας, Δ. Ανδριόπουλου στο περιθώριο της Γ.Σ. της εισηγμένης εταιρείας.

Το προσεχές 15ήμερο ανακοινώνει τη σύναψη στρατηγικής συνεργασίας με εταίρο και αντικείμενο real estate project και θα ακολουθήσει επιπλέον μία το φθινόπωρο, ενώ και στις δύο η εισηγμένη θα έχει τον πλειοψηφικό έλεγχο.

Αναφορικά με το project Skyline, την αγορά δηλαδή χαρτοφυλακίου ακινήτων αξίας 437 εκατ. ευρώ από την Alpha Βank και τη δημιουργία ενός νέου φορέα στον οποίο συμμετέχουν με ποσοστό 35% η προαναφερόμενη τράπεζα και με 65% εταιρία στη οποία το 55% έχει η Dimand, 25% η Premia και 20% η EBRD, ο κ. Ανδριόπουλος είπε χθες ότι μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουν μεταβιβαστεί στο νέο φορέα τα μισά ακίνητα (από ένα σύνολο 600 περίπου).

Απέδωσε τις καθυστερήσεις που σημειώνονται στις γραφειοκρατικές διαδικασίες που είναι αναγκαίες για τη μεταβίβαση των ακινήτων, προσθέτοντας ότι για τμήμα των ακινήτων του Skyline έχουν βρεθεί αγοραστές.

Παράλληλα, μέχρι τους πρώτους μήνες του 2025 αναμένεται να έχει αποεπενδύσει από τον Πύργο του Πειραια, το Μινιόν, το HUB26, το νέο κτίριο της PwC και το πρώην κτίριο της ΕΕΔΕ.

Ειδικότερα, η Dimand βρίσκεται σε ενεργές διαπραγματεύσεις με τρεις υποψηφίους αγοραστές του πύργου Πειραιά, με δύο για το πρώην Μινιόν και με δύο για το πρώην κτίριο της ΕΕΔΕ, που ανακατασκευάστηκε και έχει μισθωθεί στα ΕΛΤΑ.

Για τον Πύργο του Πειραιά, η αξία του ακινήτου ανέρχεται σε 150 εκατ. ευρώ για το δημόσιο που είναι ο τελικός ιδιοκτήτης (οι DimandEBRD – Prodea έχουν υπογράψει σύμβαση μίσθωσης για 99 χρόνια και αυτή θα μεταβιβάσει), ενώ η μισθωτική του απόδοση πλησιάζει το 6%. «Από την πώληση των έργων σε Έλληνες θεσμικούς, σε ξένους επενδυτές, σε μεγάλα family offices, οι οποίοι είναι και οι κύριοι ενδιαφερόμενοι αγοραστές, η εταιρεία θα αποκτήσει συνολική ρευστότητα 100 εκατ. ευρώ», εκτίμησε ο κ. Ανδριόπουλος.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, τον Δεκέμβριο ανοίγει επίσημα το νέο Μινιόν στην Πατησίων καθώς σταδιακά ολοκληρώνεται η μεγάλη επένδυση της Dimand στο “ιστορικό” κτίριο. Όπως ανέφερε ο κ. Ανδριόπουλος έχει ήδη ξεκινήσει η σταδιακή παράδοση γραφειακών χώρων στη ΔΕΗ που αποτελεί το μισθωτή 4 ορόφων γραφείων. Στο κτίριο, εκτός της ΔΕΗ, θα λειτουργήσει μεγάλο κατάστημα ZARA στο -1 και το ισόγειο, ενώ τους δύο ορόφους από πάνω έχει μισθώσει επίσης η Inditex για να στεγάσει τα κεντρικά της γραφεία.

Όπως ανέφερε ο κ. Ανδριόπουλος, η εταιρεία δίνει μεγάλη βαρύτητα και στην ανάπλαση της Softex. Στην έκταση των περίπου 50 στρεμμάτων έχουν αρχίσει οι κατασκευές για την ανωδομή 50.000 τ.μ., εκ των οποίων το μεγαλύτερο μέρος θα αφορά πράσινα κτίρια γραφείων, που συνολικά 15.000 τ.μ. έχουν ήδη μισθωθεί σε δύο πολυεθνικές εταιρείες με ενοίκια της τάξεως των 19 έως 22 ευρώ ανά τ.μ. Ήδη η εταιρεία ακόμη, όπως επισήμανε ο ίδιος, έχει έρθει σε επαφή και με δύο ιδιωτικά πανεπιστήμια, ώστε στην εν λόγω έκταση να δημιουργηθεί και ένα campus, το οποίο θα είναι περίπου 10.000 τ.μ με 15.000 τ.μ., ενώ υπάρχουν σκέψεις να αναγερθούν και φοιτητικές κατοικίες, ώστε να εξυπηρετούν τόσο τους φοιτητές του ιδιωτικού πανεπιστημίου όσο και αυτούς από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.

Παράλληλα, η διοίκηση της Dimand διαπραγματεύεται με δύο φορείς που σχεδιάζουν τη δημιουργία μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων. Να σημειωθεί ότι το ακίνητο αυτό είναι κοντά στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και το νέο γήπεδο στο πλαίσιο της Διπλής Ανάπλασης. Τα πρώτα κτίρια θα παραδοθούν στους χρήστες τους τον Σεπτέμβριο του 2025.

Τέλος, η Dimand στην τρέχουσα χρήση θα αποεπενδύσει από το ακίνητο γραφείων που έχει μισθωθεί από την PwC και πρόκειται να μεταβιβασθεί στην Eurobank, καθώς και από το συγκρότημα γραφείων στη Θεσσαλονίκη (HUB26), που θα μεταβιβασθεί στην Prodea.

Keywords
Αναζητήσεις
dimand-sta-skaria-nees-stratigikes-synergasies---pros-polisi-pyrgos-peiraia-kai-minion.htm
Τυχαία Θέματα