Παπαρίδου (ΣΕΠΕ): Ο τεχνικός εξοπλισμός του Δημοσίου είναι του 2007 - Τεράστια τρύπα στην κυβερνοασφάλεια

H πρόεδρος του ΣΕΠΕ τόνισε πως στο επίπεδο της κυβερνοασφάλειας παντού υπάρχουν προβλήματα.

«Το ελληνικό δημόσιο στην πλειονότητα του αυτή τη στιγμή έχει εξοπλισμό, τον οποίο αγόρασε στο 3ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, που ολοκληρώθηκε το 2009» ανέφερε η Γιώτα Παπαρίδου πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ) από το βήμα του 2nd Cyber Security Summit@Costa Navarino

που διοργάνωσε η Boussias events. «Δηλαδή ο πιο καινούριος εξοπλισμός που έχει η πλειονότητα του ελληνικού δημοσίου είναι του 2007- 2008. Το ελληνικό δημόσιο αν και κάνει τα πάντα για την κυβερνοασφάλεια, έχει μια τεράστια τρύπα μπροστά του, η οποία εάν δεν καλυφθεί ότι και να κάνουμε δεν θα μπορέσει να φέρει τα σωστά αποτελέσματα» τόνισε η ίδια.

Στην ίδια ομιλία, η πρόεδρος του ΣΕΠΕ τόνισε πως στο επίπεδο της κυβερνοασφάλειας παντού υπάρχουν προβλήματα. «Παντού υπάρχουν δυσκολίες και δεν μπορούμε να στεκόμαστε πίσω επειδή υπάρχουν αυτές οι δυσκολίες, όμως ο κόσμος εξελίσσεται» ανέφερε η ίδια για να συμπληρώσει στη συνέχεια «η ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο έρχεται με την ψηφιακή τεχνολογία, σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες του κόσμου, η ανάπτυξη ψηφιακής τεχνολογίας, συμβαδίζει με την ανάπτυξη του ΑΕΠ της χώρας. Σε μια μελέτη που είχε κάνει ο ΣΕΠΕ παλαιότερα είχαμε δείξει ότι μια ανάπτυξη της τάξης του 5% στην Ελλάδα θα έδινε 80 δισ. και 415.000 νέες θέσεις εργασίας γενικά, όχι μόνο στον κλάδο μας» τόνισε η κα Παπαρίδου. Κι αυτό συμβαίνει επειδή η ψηφιακή τεχνολογία είναι ένας κλάδος ο οποίος υπάρχει σε όλους τους παραγωγικούς τομείς, «τίποτα δεν μπορεί να λειτουργήσει, χωρίς την τεχνολογία» εξήγησε η κα Παπαρίδου.

Στη συνέχεια η κα Παπαρίδου αναφέρθηκε στον ψηφιακό αναλφαβητισμό. «Έχουμε πολύ χαμηλό επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων στη χώρα. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλά μεγάλα βήματα κι αυτό φαίνεται στους δείκτες ψηφιακής δεκαετίας, όσο αφορά υπηρεσίες του Δημοσίου προς τις επιχειρήσεις. Όσο αφορά στον ιδιωτικό τομέα και όσο αφορά τον ψηφιακό αναλφαβητισμό εκεί είμαστε αρκετά χαμηλά» ανέφερε η ίδια από το βήμα του συνεδρίου.

Τέλος η πρόεδρος του ΣΕΠΕ αναφέρθηκε στην ευρωπαϊκή οδηγία NIS2 εκφράζοντας τον προβληματισμό της. «To NΙS2 δεν πιάνει μόνο τις επιχειρήσεις που είναι πάνω από 50 άτομα, πιάνει και το δίκτυο τους. Κι όταν μια χώρα όπως είναι η Ελλάδα που το 86% των επιχειρήσεων είναι μικρές επιχειρήσεις με κάτω από 10 άτομα προσωπικό τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα» κατέληξε η πρόεδρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα