ΔΕΗ: Βλέπει υποτιμητική κερδοσκοπία

ΔΕΗ: Βλέπει υποτιμητική κερδοσκοπία15.05.2018Επιχειρήσεις

Τι απαντά στις δυσοίωνες προβλέψεις με αφορμή διαρροή στοιχείων μελέτης της εταιρίας συμβούλων McKinsey

Στο… μπαράζ δημοσιευμάτων αποδίδει η διοίκηση της ΔΕΗ την αρνητική πορεία της επιχείρησης και τις δυσοίωνες προβλέψεις για το μέλλον της, με αφορμή και την πίεση που δέχθηκε χθες η μετοχή της στο Χρηματιστήριο.

Αφορμή για τη χθεσινή ανακοίνωση

της ΔΕΗ ήταν η διαρροή στοιχείων από μελέτη της εταιρίας συμβούλων McKinsey, που έχει αναλάβει τη σύνταξη του στρατηγικού σχεδίου, σύμφωνα με την οποία η επιχείρηση δεν είναι βιώσιμη.
Στη μελέτη αναφερόταν πως η ΔΕΗ πρέπει να αλλάξει στρατηγική, να προχωρήσει σε εθελούσια έξοδο 2.000 εργαζομένων κ.λπ., ώστε να καταστεί βιώσιμη.

Ενημέρωση

Η διοίκηση της ΔΕΗ υποστηρίζει πως οι δυσοίωνες προβλέψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας στηρίζονται «σε διαρροές παλαιού κειμένου εργασίας της McKinsey». Προσθέτουν πως «φαίνεται αδιάφορο σε ορισμένους αν έτσι, εκτός των άλλων, τροφοδοτείται η υποτιμητική κερδοσκοπία σε βάρος των μετόχων - ιδίως των μικρών».

Προσθέτουν πως, ωστόσο, η ίδια η επιχείρηση, πέρα από πρόσκαιρες επικοινωνιακές εντυπώσεις, θα ξεπεράσει αλώβητη και αυτήν την επίθεση.
Κατά τη ΔΕΗ, η διοίκηση έχει δώσει περισσότερα στοιχεία για τον σχεδιασμό κατά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2017. Αυτά τα αποτελέσματα «η ψύχραιμη και αντικειμενική οικονομική ανάλυση αξιολόγησε στις σωστές τους διαστάσεις, επιβεβαιώνοντας τις θέσεις της διοίκησης, γεγονός που αποτυπώθηκε στο Χρηματιστήριο πριν εκδηλωθεί η επίθεση υποτιμητικής κερδοσκοπίας».

«Με την ολοκλήρωση του Επιχειρηματικού και Στρατηγικού Σχεδίου σε λίγες μέρες η επιχείρηση θα ενημερώσει υπεύθυνα και διεξοδικά όλους τους ενδιαφερομένους, εργαζομένους, μετόχους και γενικά την επενδυτική κοινότητα και την κοινωνία» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΔΕΗ.
«Με το Business Plan προσδιορίζονται όλες οι βασικές παράμετροι, κατευθύνσεις και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που είναι αναγκαίες όχι για τη βιωσιμότητα αλλά για την προσαρμογή της ΔΕΗ στις νέες συνθήκες και την ανάπτυξη και ισχυροποίησή της. Είναι φανερό πως πέφτουν στο κενό οι κατά καιρούς εκκλήσεις μας ότι η ΔΕΗ, ως εθνικό κεφάλαιο, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με κριτική μεν και με προτάσεις, αλλά προπαντός με υπευθυνότητα, μακριά από σκοπιμότητες της τρέχουσας πολιτικής συγκυρίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα